14 personer sigtet, da ulovligt bilræs indtog landsby

Midt- og Vestsjællands afbrød lørdag aften endnu et bilræs, hvor op mod 100 biler og 200 mennesker var samlet.

Politiet rykkede i den forgangne weekend ud til ulovlige gaderæs i industrikvarterer i både Roskilde og Ishøj.

Nu viser det sig, at de såkaldte Striben-træf også finder sted ude på landet.

I kølvandet på fredagens store biltræf i Roskilde, hvor 180 personer blev sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, kunne Midt- og Vestsjællands Politi lørdag aften konstatere, at den atter var gal.

Kort før midnat fik politikredsen en anmeldelse om, at omkring 100 biler var samlet til endnu et Striben-træf i landsbyen Gadstrup, der ligger små 15 kilometer syd for Roskilde.

Ifølge anmeldelsen holdt bilerne langs Salløvvej vest for T-krydset ved Egegårdsvej, og da en patrulje nåede frem, var det til synet af en forsamling, der langt overgik de 50 personer, som forsamlingsforbuddet tillader, der må samles.

I alt var omkring 200 personer samlet på stedet, fortæller Martin Bjerregaard, der er kommunikationsarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Det lykkedes patruljen at tilbageholde 14 personer mellem 18-32 år. De blev alle sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet og kan nu forvente en bøde.

- Vi ville gerne have sigtet flere, men det var svært for patruljen at indramme området, og mange tog benene på nakken, siger Martin Bjerregaard, til TV 2 Lorry.

Selvom størstedelen af de tilstedeværende nåede at slappe væk, var det dog ikke alle, der nåede at få bilen med sig. De fik derfor en lille 'hilsen' lagt i forruden.

- Patruljen fik udstedt parkeringsafgifter til tre ulovligt parkerede biler på stedet. Man kan sige, de (bilejerne, red.) valgte den billigste løsning, siger Martin Bjerregaard med henvisning til, at bødetaksten for ulovlig parkering er lavere, end hvis man overtræder forsamlingsforbuddet, hvor taksten er fastsat til 2500 kroner i førstegangstilfælde.

Ubetænksomt og uansvarligt, siger politiinspektør

Striben er en tilbagevendende serie af arrangementer i løbet af weekenddagene i sommerperioden, hvor bilinteresserede mødes i Ishøj.

Ifølge Martin Bjerregaard er der flere problematiske aspekter omkring gaderæsene.

- Der bliver ofte kørt for stærkt, og hvis de kommer ud af kurs, er der ikke mange centimeter ud til tilhørerne, der tit står tæt samlet, siger han.

Udover det sikkerhedsmæssige aspekt er der så også hele corona-aspektet, forklarer Martin Bjerregaard.

Flertallet af de sigtede fra gaderæsene i Roskilde og Gadstrup er unge under 25 år fra stort set alle egne af Sjælland. I øjeblikket er det netop den aldersgruppe, der er mest smittet med coronavirus.

Politiinspektør Michael Flemming Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi lagde da heller ikke fingre imellem, da han lørdag satte ord på de ulovlige bilræs.

- Jeg anser det for at være både ubetænksomt og uansvarligt, når så mange unge mennesker vælger at overtræde det gældende forsamlingsforbud i en tid, hvor myndighederne igen og igen advarer mod smitterisikoen ved større arrangementer. Det virker nærmest absurd, når så mange unge mennesker fra det meste af Sjælland vælger at forsamles, samtidig med at sundhedsmyndighederne opfordrer til at mødes i mindre ”sociale bobler”, lød det fra politiinspektøren.

Ved et andet stort bilræs lørdag aften i Ishøj sigtede Københavns Vestegns Politi 216 personer for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

På Facebook skriver "Striben.DK," at de ikke har noget med gaderæset lørdag i Ishøj at gøre. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mandlige pædagoger

Forslag godkendt: Nu kan flere komme hurtigere gennem pædagoguddannelse

plejehjem.jpg

playLokker med højere løn: Kommune vil have flere ind på sosu-uddannelse

flodin1.jpg

playVirtuel undervisning saboteret med høj musik og porno

Cilla ellærling

playKvindelig elektrikerlærling med opråb: - Vi kan lige så meget, som mændene kan

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere