130.000 på festival, men Roskilde by fik ikke meget af kagen

Selvom det på Roskilde Festival ikke var til at komme frem for mennesker, lå Roskilde by død under årets festival. Nu tager borgmesteren sagen i egen hånd.

Dyrskuepladsen var fyldt op af mennesker, der med glæde købte mad og alkohol, mens de festede under årets Roskilde Festival.

quote Man skal også respektere, at festivalen står i en hård konkurrence og må foretage ændringer for at overleve. Det ønsker vi jo alle.

Borgmester i Roskilde, Joy Mogensen, Soc. Dem

I mellemtiden var der få, der bevægede sig ind til selve Roskilde for at handle, skriver Sjællandske.

Byens handelsliv har i de foregående år ikke haft den samme fortjeneste under festivalen, som de i tidligere år har haft.

Og det skal der findes en løsning på, mener borgmester Joy Mogensen, Soc. Dem.

- Vi må acceptere, at festivalens gæster har fået andre vaner og ikke handler ind i Roskilde som tidligere. Det kan vi ikke tvinge dem til, og man skal også respektere, at festivalen står i en hård konkurrence og må foretage ændringer for at overleve. Det ønsker vi jo alle, siger Joy Mogensen til Sjællandske. 

Hun vil derfor hurtigst muligt indkalde til et topmøde, hvor både Roskilde Festival, Roskildes forretninger og turistaktører deltager. 

 

De handlende vil ikke konkurrere med festivalen

Og det siger formand i Roskilde Handel, Svend Overgaard ja tak til.

- Den uge, hvor der er festival, der ligger Roskilde mere øde, end den normalt gør. Det er den nemmeste uge at finde en parkeringsplads i byen. Og går man fem år tilbage, så det helt anderledes ud. Festivalen har udvidet deres sortiment for at imødekomme deres gæster, siger han til TV 2 Lorry.

Han ser dog ikke Roskilde Festival og byen som to parter i konkurrence.

- Vi skal ikke begynde at konkurrere med festivalen, for det går Roskilde ikke noget godt ud af. Det kan godt være, at byen er mere død under festivalen, men den har brandet vores by i 47 år. Det smitter af på byen resten af året, det skal man ikke glemme. Og så afleverer festivalen millioner til Roskildes foreningsliv, siger han.

- Vi skal havde dialog og samarbejde - for byens skyld.

Topmøde skal sikre samarbejde

Og det er Joy Mogensen enig i.

- Men hvis vi taler rigtigt sammen, kan vi sikkert komme frem til nogle forslag, så flere festival-gæster kommer ind til byen, og flere af de fastboende bliver hjemme under festivalen, siger hun til Sjællandske.

Roskilde Festival forventer et overskud, der nogenlunde ligner det fra sidste år, hvor man donerede 17 millioner til velgørende formål. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere