Roskilde Festival melder alt udsolgt

Roskilde Festival kan for første gang i årevis melde udsolgt.

I fire dage har mange festivalgæster camperet på Roskilde Festival, hvor tiden er gået med at drikke øl og høre opvarmningsband på festivalens mindre scener. Nu behøver festivalgæsterne dog ikke vente længere.

Onsdag klokken 17 slog Roskilde Festival portene op til festivalpladsen, hvor der til og med lørdag vil spille flere hundrede bands på festivalens seks scener.

Mange festivalgæster stod klar til at løbe ind på pladsen for at komme først hen til Orange Scene. Det var 20-årige Oliver Zacho fra Roskilde, der var hurtigst.

- Jeg vidste, at Spiderman (en fyr i Spiderman-kostume, red.) havde vundet de seneste to år, så det skulle han ikke have lov til i år, sagde vinderen efter spurten.

Festivalen har i år solgt alle enkeltbilletter, og det er ikke sket, siden billettypen blev indført i 2009.

- Vi har nogle stærke navne som Red Hot Chili Peppers i aften, og vores åbning med Damon Albarn og det syriske orkester, er også så specielt, at det tiltrækker mange mennesker, siger talskvinde for Roskilde Festival Christina Bilde.

De mange festivalgæster kan opleve en anderledes åbning af Orange Scene, da festivalen har booket The Orchestra of Syrian Musicians, som består af syriske flygtninge, sammen med Damon Albarn.

Forresten i køen til at komme op foran og opleve Blur- og Gorillaz-stjernen med sit syriske følge står Nicolaj Pedersen og hans kammerater.

De lægger ikke skjul på, at det mere er Damon Albarn end resten af orkestret, som har fået dem til at stikke i sprint om pladsen foran Orange Scene. Men de går til koncerten med åbent sind.

- Det bliver nok noget musik, vi aldrig har hørt før, så det er spændende, siger Nicolaj Pedersen, men han håber også at høre noget af Damon Albarns' tidligere musik til koncerten.

Senere onsdag venter der gæsterne et gensyn med Red Hot Chili Peppers, der også spillede på festivalen i 2007, hvor bandet blev haglet ned af anmelderne.

Festivalpladsen fik et ordentligt regnskyl onsdag formiddag, men holdt sig tør under åbningen onsdag eftermiddag.

Trods regnen blev endagsbilletterne til onsdag udsolgt onsdag formiddag. Det betyder, at festivalen for første gang kan melde helt udsolgt af både alle 80.000 partoutbilletter og endagsbilletter til samtlige dage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Vandværket

Restaurant-festival lægger stilen om - tilbyder kun gourmetmad som takeaway

20200207-133554-L-1920x1280we

playKøbenhavnsk museum nomineret til stor pris: "Det tætteste vi kommer på en Oscar"

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere