Vild rekord på Københavns Vestegn

Aldrig før har indbrudstallene på den københavnske vestegn været så lave, som det nu er tilfældet.

Se overblikket over antal af indbrud hos Københavns Vestegns Politi nederst i artiklen

Siden den store sammenlægning af politikredsene ved politireformen i 2006 har Københavns Vestegns Politi ført statistik over indbrud i privat beboelse.

Mens antallet af indbrud har ligget på et nogenlunde stabilt leje de seneste mange år, dog med en faldende tendens siden 2016, stikker dette års opgørelse ud.

Og det er endda for det positive, at statistikken gør sig bemærket.

Aldrig før har indbruddene på Københavns Vestegn nemlig været så lave, som det gælder i år, lyder det fra politikredsen.

I årets første ni måneder blev der således anmeldt 1.103 indbrud i de omkring 189.000 husstande i Glostrup, Ballerup, Brøndby, Gladsaxe, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk, som politikredsen dækker.

Det er 25 procent færre anmeldelser end sidste år, hvor antallet af anmeldelser om indbrud endda også lå relativt lavt med 1.466 anmeldelser.

- Udviklingen er meget positiv, og det, som glæder mig, er, at 363 familier på Vestegnen undgik ubehagelige ubudne gæster i forhold til sidste år, siger politidirektør Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Pandemi har fået flere til at blive hjemme

Ifølge lederen af politikredsens særlige indbrudsgruppe, politikommissær Jeff Kongedam, skyldes det markante fald blandt andet coronapandemien, som har holdt flere hjemme.

- Nyligt har corona-pandemien gjort det ret svært at være tyv, blandt andet fordi mange var hjemme. Men jeg mener også, at politifokus og opmærksomme borgere, som holder øje med hinandens boliger, og slår alarm, hvis noget ser mistænkeligt ud, har effekt – og det skal vi holde fast i, siger Jeff Kongedam.

Men selvom tallene ser bedre ud end nogensinde, er der dog ét sted, hvor politiet ikke har fået skovlen under tyveknægtene.

Mens indbrudstallene rasler ned i ti af politikredsens kommuner, er der nemlig en enkelt kommune, hvor indbrudstallene er steget.

Ét sted stiger tallet

I Rødovre Kommune er indbrudstallene steget med 60 anmeldelser mere sammenlignet med sidste år.

Og selvom det har givet anledning til grå hår og bekymrede miner hos indbrudsgruppen, håber de nu, at den kedelige tendens stopper.

- Vi har et særligt øje på Rødovre for tiden, men jeg er forsigtig optimistisk, efter vi fik fængslet en ung mand, som vi forbinder med en serie indbrud i området, og aktuelt ser vi faktisk færre anmeldelser i kommunen, siger politikommissær Jeff Kongedam.

Det største fald i anmeldelser om indbrud er sket i Høje-Taastrup Kommune, hvor 69 procent færre end sidste år rapporterede om indbrud.

Mod årets slutning er indbrud i Ishøj og Vallensbæk omtrent halveret, mens både Glostrup og Albertslund har set mindre fald.

I Ballerup, Gladsaxe, Herlev og Hvidovre har 20 til 30 procent færre borgere haft indbrud i hjemmet.

Politikommissær Jeff Kongedam påpeger, at politikredsen stadig har mange indbrud i forhold til andre steder i landet, og at juleindbrudstiden står for døren.

Derfor lyder opfordringen, at man holder et vågent øje efter "personer, køretøjer eller hændelser, som afviger fra normalbilledet og kontakter politiet hurtigt", skriver politikredsen.

Samtidig opfordrer politiet også til, at man tilmelder sig Nabohjælp.