To får druknet i naturområde – blev jaget i voldgrav af løs hund

Det lykkedes beredskabet at redde et enkelt får op fra voldgraven i live, mens to får druknede, da en løs hund jagtede dem i Vestvoldens kanal.

To får fra en indhegning i naturområdet Vestvolden ved Rødovre er druknet tirsdag aften, efter en løs hund skræmte fårene væk fra græsningsområdet på volden og ned i fæstningskanalen.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi ifølge TV 2.

Politi og beredskab var til stede ved hændelsen, hvor et enkelt får blev bjærget i live, mens to andre ikke stod til at redde.

Fårene, der er en del af et dyrehold drevet af en lokal fåregræsserforening, blev ifølge vagtchefen skræmt ned i voldgraven, fordi en hundelufter havde tabt snoren til sin hund, der fri af snorens begrænsninger kunne sætte efter fåreflokken.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

to får druknet i vestvolden
Foto: Presse-fotos.dk

Det er ellers strengt påbudt at have hunde i snor i områderne med får ved Vestvolden. Flere skilte i området indikerer dette.

Politiet fik anmeldelsen tirsdag klokken 21.03.

Flere steder langs det 14,2 kilometer lange fæstningsanlæg, der nu står hen som fredet natur og park, er der sat fåreflokke ud.

Fårene er blandt andet med til at holde voldens græs og ukrudt nede. Skulle invasive plantearter snige sig ind på volden, er får også et effektivt værn til at holde den slags ude.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

112

Brand Amager

Beredskab rykker ud til brand: Beboere opfordret til at lukke vinduerne

Otte kvinder dømt for at hyre folk til at stjæle hund

Pernille Beckmann

Politi om chikanesag mod borgmester: "Det er en hastesag"

20211029-203353-L-8256x4635ma

Borgmester i chok efter flaskekast mod hus: Politiet vil hæve sikkerhed omkring mig


Rødovre


Forsiden lige nu

Se flere