Verdensmester giver sit udstyr væk for at hjælpe udsatte børn

Brugte badmintonketchere, træningstøj og tasker bliver den 5. december sat til salg og på auktion i Blå Kors' genbrugsbutik i Rødovre, doneret af den tidligere badminton-verdensmester Thomas Laybourn.

Hvis man altid har drømt om at eje en t-shirt, som er blevet båret under OL, eller en badmintonketcher, der er blevet spillet med i All England-finalen, har man nu chancen.

Den tidligere professionel badmintonspiller Thomas Laybourn, der har spillet med ved de helt store turneringer i Danmark og udlandet, har nemlig valgt at donere en stor bunke badmintonudstyr til Blå Kors' genbrugsbutik i Rødovre.

Det er udstyr, som han har indsamlet i samarbejde med en række klubber på Sjælland, samt helt særlige genstande fra Thomas Laybourns egen karriere.

- Jeg har rejst verden rundt og oplevet, at der findes mennesker, der har brug for hjælp. Også i Danmark. Det har altid ligget mit hjerte nært, at kunne give noget tilbage og hjælpe andre. Jeg synes, det er et rigtig godt match, at kunne give tingene til Blå Kors, som også blandt andet hjælper børn og unge, siger Thomas Laybourn i en pressemeddelelse.

Overskud til at hjælpe andre

Thomas Laybourn dannede tidligere badmintonpar med Kamilla Rytter Juhl, som han vandt VM i mixed double med i 2009. I dag har han virksomheden Badminton Power, hvor han træner unge talenter i Hørsholm.

De mange ketchere, sportstasker og andet badmintonudstyr, som han har doneret, bliver sat til salg i Blå Kors' genbrugsbutik på Islev Torv i Rødovre lørdag den 5. december.

Thomas

I den forbindelse vil man kunne byde på  blandt andet en t-shirt, som Thomas Laybourn har haft på under OL og en ketcher han spillede med, da han Kamilla Rytter Juhl var i All England-finalen i 2012.

- Jeg synes, det er flot, når man tænker, hvordan overskudsvarer kan komme andre mennesker til gavn. At vi kan sælge tingene og skaffe midler til at hjælpe børn, unge og voksne i Danmark. Det er mit håb, at Thomas Laybourn og badmintontalenterne oplever, at de får en god oplevelse med at donere. At de føler, de gør en forskel, siger Anders Christensen, som er chef for Blå Kors Genbrug i pressemeddelelsen.

Auktion og autografer

En af de frivillige i genbrugsbutikken i Rødovre, som har været med til at tage imod de mange ketchere, sportstasker og andet badmintonudstyr, er Jonna Glifberg. Hun er spændt på, at skulle sælge tingene.

- Jeg glæder mig rigtig meget. Jeg synes, det er rigtig sjovt, at der kommer events i butikken, så folk kommer og køber noget og oplever, at her kan man også lave fællesskaber, siger Jonna Glifberg i i pressemeddelelsen.

Udover at der bliver afholdt en auktion, vil Thomas Laybourn også selv være til stede i Blå Kors' genbrugsbutik i Rødovre lørdag den 5. december, hvor han vil skrive autografer.

12bc1292-5031-4bdd-b7a7-56afe81802d7

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere