Rødovre-klasse på skoleudflugt – til det nærmeste corona-testcenter

Man kan vel lige så godt få noget lærerigt ud af sundhedsmyndighedernes formaninger, mener skolelærer.

Alle unge i 17 hovedstadskommuner anbefales på det kraftigste at blive testet for corona. Det er et af de skærpede tiltag, som regeringen kunne præsentere i denne uge.

Og i Rødovre har en klasselærer på Valhøj Skole set en mulighed midt i en tid, hvor klasseture synes som en forstad til en provinsby i Sibiriens udørk.

Derfor besluttede han sig fredag for at tage sin 9. klasse med på en skoleudflugt. Til det nærmeste pop-up testcenter for at blive testet for corona, vel at mærke.

Og eleverne lærer faktisk noget af udflugten, mener han

- Der er både læringen omkring det ansvar, vi har over for hinanden om at gøre det rigtige, men også det med at eleverne faktisk individuelt kan gøre en forskel for andre. For hvis de nu bliver testet og forhåbentlige er negative, kan de gå hjem velvidende om, at det i hvert fald ikke er dem, der spreder smitten, siger Carsten Mølbeck, der er klasselærer for 9.b på Valhøj Skole i Rødovre.

Klasselæreren Carsten Mølbeck fra Valhøj Skole i Rødovre mener, at udflugten kan lære eleverne noget om individuelt ansvar.
Klasselæreren Carsten Mølbeck fra Valhøj Skole i Rødovre mener, at udflugten kan lære eleverne noget om individuelt ansvar.
Foto: Ditte Marie Kjærsgaard-Rasmussen/TV 2 Lorry

Eleven Oskar Tobias Hammer er en af dem, der blev testet under udflugten fredag, og han er glad for, at hans lærer har taget initiativ til turen.

- Det var måske ikke alle, der havde tænkt sig at gå hen og blive testet i dag, men nu hvor vores lærer ligesom tager initiativet, får vi det gjort, og det er virkelig godt. Bare for en sikkerheds skyld, siger han.

Oskar Tobias Hammer er en af dem, der blev testet under udflugten.
Oskar Tobias Hammer er en af dem, der blev testet under udflugten.
Foto: Ditte Marie Kjærsgaard-Rasmussen/TV 2 Lorry

Dermed har han og resten af skoleklassen fra Rødovre nu gjort sit til at hjælpe regeringen og Region Hovedstaden på vej mod målet om at teste over 200.000 unge i alderen 15-25 år.

Onsdag påbegyndte Region Hovedstadens Akutberedskab den store opgave, som sker på baggrund af regeringens skærpede restriktioner for 17 hovedstadskommuner med bekymrende høj coronasmitte.

Massetesten af de mange unge indbyggere skal ske ved hjælp af lokale pop-up testcentre, hvor unge frivilligt skal dukke op til en coronatest uden forudgående tidsbestilling.

Det var et af den salgs, eleverne på Valhøj Skole i dag var ude ved for at blive testet.

Samtidig opfordres unge – såvel som gamle – at lade sig teste ved de almindelige og lidt mere permanente testcentre.

Den foreløbige plan for massetest i de 17 kommuner

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Nick Hækkerup.

Regeringen foreslår karantæne ved indrejse til Danmark

Coronavirus grafik

playNyeste corona-tal: Så mange er smittede, indlagt og døde med coronavirus i Danmark og din kommune

617576-311

liveblogSe billederne: Tre anholdte ved ellers rolig demonstration i København

def_thumb,50_percent

playEfter uroligheder er der igen demo: Arrangører opfordrer til civile anholdelser for at sikre ro

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere