Nybagte forældre søgte reserve-bedste i Rødovre: "Helt utrolig og rørende" respons

Et tysk-ungarsk par, der bor i Rødovre, følte sig ensomme. Så de søgte efter reservebedsteforældre på en lokal Facebook-gruppe. De blev overvældede over responsen.

Victoria og Tamás Reith-Jacob søger en person, der vil være reserve-bedste for deres ni måneder gamle datter Oona. - Vi vil give vores pige, det bedste vi kan, siger Viktoria. Foto: Privatfoto

"Vi søger en reservebedste".

Sådan begynder Viktoria Reith-Jacobs opslag, som hun onsdag aften delte i Rødovres Facebookgruppe.

"Vi er en nybagt familie med en lille pige på snart 9 måneder. Min mand er tysker, jeg er ungarer og vi søger en, der har lyst til at være en del af vores familie", skriver Viktoria på Fecbook.

Viktoria og hendes mand Tamás har boet i Danmark i henholdsvis ni og fem år, og for et par år siden flyttede de til Rødovre. Viktoria er psykiater på Frederiksberg Hospital, mens hendes mand er yoga-instruktør og ejer YogaVikinger i Rødovre.

Måske vi kan finde nogle, der er pensionister, og måske selv er ensomme. Så hvorfor ikke gøre hendes eller hans liv rigere med kontakten med os.

Viktoria Reith-Jacob

Men deres liv ændrede sig for ni måneder siden, hvor de blev forældre til en lille pige, Oona.

Læs også Bedsteforældre demonstrerer for klimaet: "Vi gør det for børnebørnene"

- Vores liv blev vendt på hovedet, da vi fik lillepigen Oona. Vi er meget sociale og udadvendte personer normalt. Vi har altid rejst meget, og vi er ikke typerne, der sidder hjemme. Men nu er vi tvunget til at blive hjemme, og så bliver det pludselig meget ensomt. Vi trænger til voksen-kontakt, siger Viktoria.

Egne bedsteforældre bor langt væk

Alle Oonas bedsteforældre bor i andre lande, og Viktoria og Tamás har ikke set deres familie, siden coronakrisen begyndte. Og netop familie savner det nybagte forældrepar, der føler sig hjemme i Danmark og ikke har planer om at flytte igen.

- Vi vil give vores pige, det bedste vi kan. Det bliver nemmere for hende, hvis hun også kender andre voksne end os - måske ældre voksne, som har mere i deres bagage at dele ud af. For hun kan jo ikke have sine egne bedsteforældre omkring sig på samme måde. Og vi har svært ved at forestille os at flytte hjem til Ungarn, siger Viktoria.

Læs også Skolepatrulje runder 70 år: Nu efterlyses den allerførste

Derfor søger de et dansk "familiemedlem". 

Tamás og Viktoria Reith-Jacob kommer oprindeligt fra henholdvis Ungarn og Tyskland, men har boet i Danmark i henholdsvis ni og fem år. De betragter Danmark som deres hjem og har ikke tænkt sig at flytte. Foto: Privatfoto

- Vi har nogle få gode venner, men alle har sit at se til, og alting skal passe ind i en kalender. Det har vores kommende reservebedsteforældre sikkert også - men måske vi kan finde nogle, der er pensionister, og måske selv er ensomme. Så hvorfor ikke gøre hendes eller hans liv rigere med kontakten med os, siger hun.

Hun understreger, at parret ikke søger en babysitter, men én de kan knytte sig til og få en relation til. Håbet er, at en reservebedsteforælder vil lære dem om dansk kultur og historie.

Læs også Fire plejehjemsbeboere fik tur i svævefly: "På top ti over gode oplevelser i mit liv"

- Selvom vi har boet i Danmark længe, støder vi hele tiden på ting, vi ikke kendte til. Vi håber, at en reservebedsteforælder vil med os på udflugt til steder, vi ikke kendte - og lære os om danske traditioner som for eksempel jul. Selvfølgelig tager vi vores egen kultur med, men vi er nysgerrige på, hvordan man gør i Danmark, siger hun.

"Helt utroligt og rørende"

Viktoria havde forventet en enkelt henvendelse eller to. Men efter kun et par dage har ti personer allerede skrevet til det nybagte forældrepar.

Facebook-opslaget er blevet delt omkring 800 gange, og 600 synes godt om. 

Det varmer, og vi er helt rørte! Sikke fantastiske mennesker, der bor i Rødovre!

Viktoria Reith-Jacob

"Det er helt utrolig og rørende med de flere hundrede “synes godt om” og delinger... ❤️ Vi siger tusinde tak! Det varmer, og vi er helt rørte! Sikke fantastiske mennesker, der bor i Rødovre! Vi er glade for, at det er lige præcist her, vi havnede. Kæmpe knus til jer alle!", skrev Viktoria et par dage efter det oprindelige opslag.

Viktoria og Tamás har nu besluttet at lave aftaler med alle dem, der har kontaktet dem for at se, hvem de har den bedste kemi med.

Læs også Rollatorbande marcherer for klimaet: "Vi er bekymrede for vores børn"

- Det er lidt svært, for det er jo en luksus at have fået så mange henvendelser, og jeg vil ikke såre nogen. Men jeg er virkelig glad, og jeg får en masse postiv energi og noget at se frem til. For mine dage har været ret ens de sidste ni måneder, siger hun.

- Alle, der har skrevet, har været virkelig søde og åbne. Også selvom vi ikke har mødt hinaden endnu, så har de delt ud af deres liv. Nogle har sendt fotos af egne børn. Det har været en dejlig oplevelse indtil videre. Der er jo fordele og ulemper ved Facebook. Det er fordel, at man kan række ud.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik