Kommune vinker farvel til de blå plastik-'futter'

Rødovre Kommune vil mindske brugen af plastik. Derfor vinker de farvel til en række plastikprodukter - blandt andet de blå futter.

De fleste småbørnsforældre kender dem. De blå plastikfutter, som de troligt må bøje sig ned og tage ud over deres sko, når de skal hente deres barn i daginstitution.

Men i Rødovre Kommune er de blå futter snart fortid.

Her har Kommunalbestyrelsen nemlig besluttet, at futterne - som ret beset hedder overtrækssko - skal afskaffes.

Skofri

Initiativet er en del af en plaststrategi, hvor Rødovre Kommune vil reducere deres forbrug af engangsplast.

Og i følge dem fylder plastikfutterne godt i regnskabet. Kommunens institutioner bruger nemlig årligt 6.000 styks. I stedet vil institutionerne bruge skofri-zoner og lånehjemmesko.

Initiativet er også et forsøg på at påvirke borgerne til at forholde sig til, hvordan de bruger plastik i hjemmet. Det oplyser Rødovres borgmester, Britt Jensen, i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt, at vi som kommune gør, hvad vi kan for at reducere vores eget forbrug, og at vi er et godt eksempel for både vores borgere og virksomheder. Jeg håber, at vi med Plaststrategien kan være med til, at alle tænker lidt mere over deres eget forbrug af plastik i hverdagen, siger hun.

Farvel til mere plastik

Det er dog kun ét plastprodukt blandt flere, som borgerne i kommunen må se langt efter. Kommunen har nemlig også valgt at stoppe salget af plastflasker i kantinerne på Rådhuset og Teknisk Forvaltning.

Også kommunens plejehjem skal reducere deres plastikforbrug. Lige nu bruger blandt andet mere end 57.000 medicinbægre af plastik om året og over 31.000 plastikbakker med låg, som plejehjemmenes køkkener og cafeer bruger til take away hvert år. 

Fremover skal der i stedes bruges bægre af pap eller glas. I første omgang bliver det dog en forsøgsordning på to plejehjem.