Kommune lokker borgere med 61.000 kroner i nyt, grønt projekt

Rødovre Kommune er klar til at investere millioner i nyt fjernvarmeprojekt.

Udvalgte borgere i Rødovre Kommune kan inden længe se frem til at få et bemærkelsesværdigt tilbud i postkassen.

På sigt er det nemlig planen, at alle borgere i Rødovre Kommune skal kunne tilslutte sig fjernvarmenettet – ganske gratis.

Det oplyser Rødovre Kommune til TV 2 Lorry.

Indtil videre er det 239 husstande, der får tilbuddet om at få lagt fjernvarmerør ganske gratis, oplyser Jan Kongebro (S), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Rødovre Kommune. 

- For at vi kan få folk med på den grønne omstilling, er vi nødt til gøre noget aktivt fra kommunens side, og det gør vi blandt andet ved at give dem en gratis tilslutningsafgift, siger han til TV 2 Lorry. 

quote For at vi kan få folk med på den grønne omstilling, er vi nødt til gøre noget aktivt fra kommunens side

Jan Kongebro

Normalt koster det lidt over 61.000 kroner per husstand at tilslutte sig fjernvarmenettet – men planen er altså, at kommunen for fremtiden vil betale tilslutningsafgiften.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Jan Kongebro (S), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Rødovre Kommune.
Jan Kongebro (S), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Rødovre Kommune.
Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

Grøn strategi

Jan Kongebro vil fremlægge en plan for Kommunalbestyrelsen i maj måned, hvor det vil fremgå, hvornår kommunen forventer, at alle borgere i Rødovre kan tilslutte sig fjernvarmenettet kvit og frit.

Og han håber, at alle borgere takker ja til tilbuddet.

- Fordi fjernvarme kan gøres fuldstændig CO2-neutralt, og man forventer, at det vil ske i 2025 her i vores område, siger Jan Kongebro. 

Fjernvarme-fremstødet er en del af Rødovre Kommunes grønne strategi, hvor de vil være en CO2-neutral kommune i 2050, og etableringen af det nye fjernvarmenet ventes at koste omkring 18 millioner kroner.

De 239 husstande, der får tilbuddet, ligger i Valhøj Erhvervskvarter og Espely, der dækker over området mellem Rødovre Parkvej, Brandholms Allé, Rødager Allé og Nyholms Allé.

30. oktober 2020 indgik regeringen og partierne bag den nye klimaaftale en aftale om udmøntningen af 2,3 milliarder kroner til udfasning af olie- og gasfyr og udrulning af fjernvarme og varmepumper.

Med aftalen får boligejere med olie- eller naturgasfyr mulighed for et tilskud på 15.000-25.000 kr., hvis de skrotter fyret og i stedet installerer en varmepumpe eller bliver tilsluttet fjernvarmenettet.