Josies ejer overvejede aflivning: Dyreværnet opretter nødpasning for corona-ramte kæledyr

Hos Dyreværnet er man bekymret for, hvad der sker med de dyr, hvis ejere bliver ramt af covid-19. Derfor har de åbnet gratis nødpasning for kæledyr.

Er du bekymret for, hvad der skal ske med lille Fido, hvis du bliver smittet med covid-19? Så er du ikke den eneste.

På ganske få dage har Dyreværnet modtaget et væld af opkald og mails fra bekymrede borgere, der ikke ved, hvad de skal gøre med deres kæledyr, hvis de bliver syge. 

quote Vi står klar til at hjælpe kæledyr, så de ikke bliver efterladt eller aflivet

Rikke Christensen-Lee, direktør, Dyreværnet

Nu har de oprettet gratis nødpasning for kæledyr til covid-19-ramte borgere og sundhedsfaglige personer.

- Vi står klar til at hjælpe kæledyr, så de ikke bliver efterladt eller aflivet, siger Rikke Christensen-Lee, direktør for Dyreværnet, til TV 2 Lorry.

Josies ejer overvejede aflivning

Ideen til nødpasningen startede, da Rikke Christensen-Lee så nyheden om, at der var oprettet nødpasning for børn af forældre, som varetager kritiske funktioner.

- Jeg tænkte, at der også måtte være nogle dyr, der kom i klemme her. Enten fordi deres ejere varetager kritiske jobs, eller fordi deres ejere er blevet syge og derfor er i isolation eller på sygehus.

Dyreværnet har lige nu tre dyr i nødpasning. To af dem er i deres afdeling i Rødovre. En af dem er 5-årige Josie - En Dansk-Svensk Gårdhund - der var tæt på at blive aflivet, da dens ejer blev smittet med covid-19. 

- Lille Josie bor alene med sin ejer i København. Der er tale om en ældre kvinde, der er blevet syg og derfor ikke kan gå ud. Hun overvejede at få Josie aflivet, indtil hendes nabo fortalte om vores tilbud, fortæller Rikke Christensen-Lee.

Tager forholdsregler

Selvom TV 2 Lorry tidligere har fortalt, at kæledyr ikke kan smitte med covid-19, så tager Dyreværnet alle deres forholdsregler.

- Vi henter selvfølgelig dyrene. Ved katte og mindre dyr beder vi ejeren om at stille dem i en transportkasse ude ved vejen. Hunde henter vi iført handsker og isolationsdragt.

Både handsker og isolationsdragt er en fast del af arbejdstøjet, de første to dage et kæledyr er i nødpasning hos Dyreværnet.  

- Dyr kan ikke smitte, men ejeren kan jo have hostet eller andet på dyret, som gør, at der sidder virus på dyret. Vi tager ingen chancer, understreger Rikke Christensen-Lee.

quote Jeg er ikke bekymret for, at vi ikke kan møde behovet, jeg er mere bekymret for de kæledyrsejere, der ikke ved, at de kan få hjælp hos os.

Rikke Christensen-Lee, direktør, Dyreværnet

Masser af plads

Selvom der lige nu kun er to kæledyr i nødpasning i afdelingen i Rødovre, så forventer Dyreværnet at få mange flere kæledyr ind. Det er dog ikke noget, der skræmmer dem.

- Vi har rigtig god plads. Vi kan i hvert fald hjælpe 100 dyr bare i Rødovre, fortæller Rikke Christensen-Lee til TV 2.

Skulle der alligevel blive pladsmangel, så har Dyreværnet allerede nu ekstraordinært mange, der har stillet sig til rådighed som plejefamilier for kæledyr, der har behov for nødpasning. 

- Jeg er ikke bekymret for, at vi ikke kan møde behovet, jeg er mere bekymret for de kæledyrsejere, der ikke ved, at de kan få hjælp hos os, fortæller Rikke Christensen-Lee. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik