Her skal offentligt ansatte med corona-smittede i hjemmet ikke møde på arbejde

Rødovre Kommune går et skridt længere end Sundheds- og Ældreministerens anvisninger.

I Rødovre Kommune har de nu meldt ud, at kommunalt ansatte, der bor sammen med coronasmittede, ikke skal møde på arbejde før den coronasyge er rask igen.

Det skriver kommunen både på Facebook og på sin egen hjemmeside.

- Som jeg hele tiden har sagt, så tager vi ikke nogen chancer i den her sag. Så trygheden for vores medarbejdere og borgere går simpelthen forud for alt, siger Britt Jensen (S), borgmester i Rødovre, til TV 2 Lorry.

Mandag aften meddelte Sundheds- og Ældreministeren, at børn med coronasmittede i familien ikke skal møde i skole. Det tiltag vælger Rødovre Kommune altså at udvide til også at gælde voksne ansatte i kommunen, der eksempelvis arbejder i hjemmeplejen, i daginstitutioner eller på skoler.

Gælder også sundhedsfagligt personale

Kommunen gør det klart, at der ved coronasmittede forstås personer, der er testet positive for covid-19, og tiltaget gælder for alle ansatte - også det sundhedsfaglige personale.
 
- Det, vi har gjort i Rødovre, er, at vi som udgangspunkt følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger, men der er nogle enkelte situationer, hvor vi er gået længere. Det, har vi vurderet, var nødvendigt i denne her situation. Netop fordi, trygheden for vores ansatte og borgere vejer tungest i den her sag. Det er det, vi har taget bestik af her i Rødovre, siger Britt Jensen.

Hvad angår ansatte, som har pårørende i hjemmet, der er i stor risikogruppe for Covid-19, så er det en konkret og individuel vurdering, om en medarbejder kan arbejde på samme måde, som man plejer at gøre.

Det vil blive afklaret i en snak mellem medarbejder og arbejdsgiver. Det samme gør sig gældende i forhold til medlemmer af husstanden, der er i en særlig risikogruppe, skriver kommunen på Facebook.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Corna vaccine hætteglas

To regioner kæmper for at undgå spild af vacciner - på hver deres måde

vaccine

Dansk vaccine klar til test på mennesker: Derfor er vi stadig med i kapløb

senfølger(2)

playEfter mere end 10 måneder med senfølger: Nu kan Christina endelig dyrke motion igen

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere