Første kvindelige borgmester i Rødovres historie overtager posten fra bykonge

Den mangeårige formand for Social- og Sundhedsudvalget, Britt Jensen fra Socialdemokratiet, overtager borgmesterembedet fra Erik Nielsen ved månedens udgang.

Socialdemokraten Britt Jensen er torsdag blevet præsenteret som ny borgmester i Rødovre Kommune fra 31. marts.

Her afløser hun den nuværende borgmester, Erik Nielsen, der træder tilbage efter 26 år i borgmesterstolen.

Torsdag aften er Britt Jensen blevet valgt som ny borgmester uden modkandidat.

Det oplyser Rødovre Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er nogle store sko, som jeg skal fylde ud efter Erik Nielsen, og jeg er meget ydmyg over for opgaven. Jeg føler mig godt rustet til det, og jeg glæder mig til sammen med resten af Kommunalbestyrelsen at udvikle Rødovre Kommune, udtaler Britt Jensen.

Britt Jensen har været medlem af Kommunalbestyrelsen i Rødovre siden 1994, hvor hun siden 1995 har været formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Og så er hun lige nu 1. viceborgmester - altså frem til 31. marts, hvor hun skiller sig af med 1. og vice-delen.

Til Rødovre Kommunes hjemmeside siger hun, at hun vil videreføre Rødovre som en stærk velfærdskommune

- Jeg går ind for styrket velfærd. Vi skal sørge for, at vores ældre, der gennem et langt liv har knoklet, får tryghed og omsorg. De børn, der vokser op i Rødovre, skal have de bedste forudsætninger for at klare sig i fremtiden, siger Britt Jensen.

Erik Nielsen (S), der altså stopper efter 26 år som borgmester, fortsætter som menigt medlem af Kommunalbestyrelsen i den restende valgperiode, som går frem til 2021.

- Jeg vil gerne sige tak til alle borgere og alle medarbejdere for det gode samarbejde gennem de mange år. Tak fordi jeg fik lov til at være jeres borgmester. Det har været en ære og et stort privilegium. Nu glæder jeg mig til at kunne få tid til nogle af alle de andre spændende muligheder, som livet byder på, udtaler Erik Nielsen.

I december måned kunne Ekstra Bladet afsløre, at Erik Nielsen brød regler om tjenestebil betalt af borgernes skattekroner. 

Erik Nielsen trådte tilbage efter Ekstra Bladets historier om, at han havde anskaffet sig en borgmesterbil i form af en eldrevet Mercedes, selv om han havde under én kilometer til arbejde.