Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

Rødovre Kommune har taget de første skridt til etablering af et nyt boligkvarter i Bykernen.

Der skal bygges flere boliger centralt i Rødovre.

Kommunalbestyrelsen har netop vedtaget en såkaldt startredegørelse, der skal sætte retningen for projektet Parkbyen.

Dermed er der banet vej for at omdanne endnu en del af Bykernen til et boligkvarter. I forvejen er der allerede et større boligprojekt i gang i samme område, der i dag primært er et erhvervsområde.

- Rødovre er et meget attraktivt sted at bo, og boligpriserne har de seneste år været på himmelflugt, siger borgmester Britt Jensen, Socialdemokratiet.

Derfor er kommunen på nuværende tidspunkt i dialog med grundejere i området og potentielle investorer.

En del skal være alment

Kommunalbestyrelsen lægger op til, at en del af boligerne skal være almene, da kommuner ifølge gældende lovgivning kan kræve, at op til 25 procent af boliger der opføres skal være almene boliger.

- Det er vigtigt, at vi har moderne boliger, som er til at betale med helt almindelige indkomster. Når vi udvikler nye og attraktive boligområder, skal der være plads til alle, siger borgmesteren.

Ifølge Rødovre Kommunes visioner for området skal der desuden lægges vægt på det grønne, og en bred biodiversitet er også på tegnebrættet.

I løbet af efteråret vil der blive afholdt et borgermøde om projektet, og herefter skal en lokalplan udarbejdes og vedtages.