Butik holder ekstra åbent for personer med psykiske udfordringer

I Rødovre har Sportmaster valgt at arrangere privat shopping for personer med psykiske vanskeligheder, som ikke kan overskue at handle indenfor butikkens normale åbningstider.

Personer, der lider af eksempelvis ADHD, angst eller autisme, kan i fremtiden shoppe i Sportmaster i Rødovre udenfor butikkens normale åbningstider. Her vil man nemlig i fremtiden arrangere privat shopping for de personer, der har vanskeligt ved at være ude blandt mange mennesker.

- Vi vil gerne tage hensyn til dem, der har det lidt anderledes. Der skal være plads til alle i vores butik, og det kræver ikke så meget af os, fortæller Stine Billing Larsen, der er souchef i butikken. 

Folk med særlige behov kan tage kontakt til butikken, så de sammen kan finde et tidspunkt, hvor det passer begge parter, at vedkommende kan komme forbi. 

En super idé

Det nye initiativ bliver taget godt imod af SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed.

- Det lyder som en super god idé. Der er jo nogle mennesker, der har det svært på grund af psykiske problemer, og som har svært ved at være sammen med andre. Folk med PTSD kan for eksempel have svært ved, at der står nogle bagved dem, siger landsformand Knud Kristensen.

Også Landsforeningen Autisme er positive overfor det nye koncept, da mange personer med autisme kan have svært ved at overskue en tur ud af hjemmet.  

- Det er jo ret fantastisk. Der er jo mange, der har svært ved at komme ud af deres hjem. Det kan være svært for dem at købe ind, når der er mange mennesker, og når der bliver spillet høj musik, lyder det fra landsformand Heidi Thamestrup.

Bør også slukke for musikken og skrue ned for lyset

For personer med eksmepelvis autisme kan der være flere udfordringer ved at shoppe, fortæller Heidi Thamestrup. Blandt andet kan høj musik forstyrre, og det kan også være udfordrende, hvis en ekspedient henvender sig og presser på.

Ifølge landsformanden bør Sportmaster også tage hensyn til disse forhold, når de holder særligt åbent.

- Hvis man vil toppe den, når man alligevel holder åbent udenfor normale åbningstider, så kan man gå fuldt ud og skrue ned for lyset og slukke for musikken og sørge for at lade være med at konfrontere kunderne, siger hun. 

I Sportmaster i Rødovere har de allerede overvejet, at der kan være forskellige hensyn at tage til de udfordrede kunder. 

- Det er jo individuelt, hvad man har brug for, men hvis det er et behov fra deres side, så tilpasser vi os, fortæller Stine Billing Larsen.

Sportmaster i Rødovere er ikke det eneste sted, hvor åbningstiderne bliver ændret for at tilgodese folk med særlige behov. Også Sportmaster i Køge er begyndt at holde ekstra åbent. Og i Egedal fik børne- og dametøjsforrretningen Today og TodayKids for et år siden også samme idé.

For at gøre kunder opmærksom på det nye tiltag har Sportmaster i Rødovre sat skilte op.
For at gøre kunder opmærksom på det nye tiltag har Sportmaster i Rødovre sat skilte op.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere