Utrygge borgere efter skuddrama: Hashhandel foregår helt åbenlyst

En mobil politistation og flere uniformerede betjente skal genskabe trygheden i det boligområde i Rødovre, hvor en ukendt gerningsmand lørdag affyrede en skudsalve.

Mange beboere i området omkring Nørrekær, Lillekær og Maglekær i Rødovre er overbevist om, at de mange skud, som en ukendt gerningsmand lørdag affyrede mod en gruppe mænd, hænger direkte sammen med den åbenlyse handel med stoffer, som længe har skabt utryghed i området.

- Vi registrerer det gang på gang - hver dag - at de samles i grupper. Og så kommer der biler og så er der ting og sager, der skifter ejer og så kører bilerne igen. Og senere kommer der en anden bil og så gentager det sig, siger Lis, som af frygt for repressalier ikke ønsker sit efternavn frem.

Affyrede 11 skud

Lidt over tre løradg eftermiddag steg en mørkklædt mand ud af en Audi 6 på Nørrekær og affyrede i alt elleve skud mod en gruppe mænd. De opholdte sig ved et grønt område tæt på en legeplads med børn og deres forældre.

Ingen personer blev ramt - og den formodede flugtbil blev fundet afbrændt en halv time senere i Husum. Men episoden har tilføjet et nyt kapitel til den utrygge stemning, som en bandegruppering skaber i området.

- Der er rimelig utrygt. Nu er jeg heldigvis ikke så påvirket, fordi jeg bor i det første hus, men når jeg skal ned til min mormor i det næste hus, så er jeg ikke lige den, der går forbi dem. Så vil jeg hellere gå en anden vej, siger Nadja Olsen, som lige er blevet mor.

Politi talstærkt til stede

Søndag er Københavns Vestegns Politi fortsat talstærkt til stede i området og vil være det en god tid fremover for at genskabe trygheden.

- Det, vi allerede har sat i værk, er at placere vores lokale politibus her, og det fastholder vi. Vi fastholder en øget tryghedsskabende indsats med flere uniformerede betjente. Det skal være trygt at være i Rødovre, ligesom det i øvrigt skal alle ander steder, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, Brian Toftemann.

Københavns Vestegns Politi vil meget gerne have oplysninger, der kan bidrage til opklaringen af sagen. Henvendelse kan ske på telefon 43861448.

Københavns Vestegns Politi har dagen gennem været talstærkt til stede ved det boligområde i Rødovre, hvor der i går eftermiddags blev affyret en byge af skud

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten på Frederiksberg

23-årig snød ældre for millioner - nu har han fået sin straf

20210126-153300-L-1920x1280we

playBrandvæsen kommer med advarsel efter flere alvorlige brande

hvidovre

43-årig mand savnes efter sejltur ud for Hvidovre

625680-311

playMand knivsåret efter slagsmål med flere personer

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere