Ung mand sigtet for boligsvindel for mere end 300.000 kroner

Politiet har sigtet en ung mand for at boligsvindel for flere hundrede tusinde kroner.

En mand i starten af 30'erne er blevet sigtet for boligsvindel for mindst 300.000 kroner - muligvis mere.

Ifølge sigtelsen har manden modtaget depositum fra en række håbefulde boligsøgende for den samme lejlighed i Rødovre.

Personerne var stillet i udsigt, at de kunne overtage lejligheden. De var dog ikke klar over, at andre i samme situation var blevet stillet den samme lejlighed i udsigt.

Manden er sigtet efter straffelovens paragraf 279 jf. paragraf 285 stk. 1. om at skaffe sig selv eller andre uberettiget vinding, retsstridig at have fremkaldt og udnyttet en vildfarelse hos de personer der har indbetalt depositum.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

- Vi mistænker manden for i alt otte forhold af svindel til samlet over 300.000 kr. Nu pågår efterforskningen og jeg kan ikke afvise, at der kommer flere forhold til, siger politikommissær Lars Krogsgaard, som leder afdelingen for økonomisk kriminalitet under Københavns Vestegns Politi.

Virkede som en flink ung mand

Ægteparret Thomas og Ida Viborg er blandt de personer, manden i 30'erne er sigtet for at have svindlet.

- Da vi mødte ham til fremvisningen, virkede han som en flink ung mand, der havde godt styr på sine ting. Han fortalte, at han havde to lejligheder i indre København og nogle virksomheder rundt om på Sjælland. Han sagde, at han skulle flytte, fordi han havde fået arbejde i Schweiz de næste to år, har Thomas Viborg tidligere udtalt til TV 2 Lorry. 

Ægteparret havde både underskrevet en lejekontrakt og lånt 40.000 kroner til et indskud, som de havde overført til udlejeren.

- Da vi kommer ud på adressen, bliver der ikke lukket op. Vi møder så tre rumænske fyre, som står med den samme lejekontrakt, og som også har indbetalt 40.000, fortalte Thomas Viborg.

Senere dukkede også en bulgarsk mand op, som havde underskrevet den samme lejekontrakt og overført penge til udlejeren.

Thomas og Ida Viborg meldte efterfølgende den falske udlejer til politiet.

Fem gode råd: Sådan undgår du at falde i boligfælden