Svindlede med kyllingekød for 30 millioner

Københavns Vestegns Politi har onsdag anholdt to mænd på 36 og 39 år for svindel med kyllingekød for cirka 30 millioner kroner.

01:13

Foto: localeyes.dk

1 af 2

Opdateret onsdag klokken 13:40.

De to anholdte er sigtet for grov momssvig og skyldnersvig for et samlet beløb på cirka 30 millioner kroner ved handel med kyllingekød i tre forskellige selskaber.

De to mænd har figureret som enten stifter eller ansat i de tre selskaber, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Der er under aktionen foretaget ransagning af i alt fire adresser - i Rødovre, Kokkedal, København og i samarbejde med svensk politi på en adresse i Skåne.

Se flere billeder hos Localeyes.dk

I to af selskaberne er der anvendt udenlandske stråmænd, sandsynligvis for at sløre de reelle personer bag svindlen.

Hvert af de tre selskaber har haft en aktiv levetid på under et år, hvorefter de er begæret konkurs eller tvangsopløst, med en større gæld for manglende momsafregning.

Den formodede svindel er opstået ved, at selskaberne har importeret fødevarer i et andet EU-land, og derefter solgt det videre i Danmark.

På den måde er handlen over landegrænsen momsfritaget, og selskaberne skal selv pålægge handlen i Danmark moms og afregne til SKAT.

Denne afregning har enten ikke fundet sted eller er ikke angivet til SKAT, hvilket gør at statskassen angiveligt er blevet snydt for et større millionbeløb.

- Det er vores formodning, at den overordnede handel internationalt er særdeles godt organiseret og at de to mænd vi har sigtet i dag, er en del af den organisering, siger politikommissær Christian Jakobsen, der leder afdelingen for Økonomisk Kriminalitet under Københavns Vestegns Politi.

Det er politiets vurdering, at de to mænd har været i gang i mindst 3 år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik