Superstjernen Lars Eller tog verdens ældste trofæ med til triumftog

Ishockeystjernen Lars Eller hyldes i fødebyen Rødovre, hvor han har medbragt sportens mest prestigefyldte trofæ, Stanley Cup, som han har med til at vinde i juni.

01:03

Lars Eller med trofæet Stanley Cup. Mange fans var mødt op foran ishockeyarenaen i Rødovre for at hylde NHL-stjernen.

De er Eller-vilde med Lars i Rødovre.

Læs også Borgmester om Ellers triumf: Ubeskriveligt stort for Rødovre

Onsdag blev den danske ishockeystjerne hyldet i sin fødeby, efter han i juni måned vandt den nordamerikanske ishockeyliga med sit hold Washington Capitals.

Lars Eller, der stod for finalens afgørende scoring, havde medbragt verdens ældste sportstrofæ, Stanley Cup-pokalen, som vinderne af NHL kan hæve.

I åben sportsvogn blev han fejret af flere hundrede fremmødte fans foran ishockeyarenaen i Rødovre, inden fejringen fortsatte videre på arenaens is.

- Jeg har jo set frem til det, siden jeg fik lov til at løfte den i Vegas, og jeg har tænkt på det her øjeblik mange gange. Det er en drøm, der går i opfyldelse, siger Lars Eller til TV 2 SPORT

Læs også Dansk ishockeystjerne vender hjem med trofæ: Hyldes i åben vogn

Det er første gang nogensinde, en dansker er med til at vinde Stanley Cup og dermed første gang, at pokalen er på dansk grund. 

Inden fejringen, der fortsætter ud på aftenen og natten, havde hovedpersonen store forventninger til dagen:

- Det bliver en fest. Ikke kun for mig og min familie, men også for Rødovre og for ishockey-Danmark er det en stor dag, siger Eller til TV 2 SPORT. 

Det er en efterhånden gammel tradition, at Stanley Cup-trofæet tager med vinderne på turné. Således har trofæet allerede besøgt flere af Ellers holdkammeraters hjembyer rundt omkring i verden. 

Stanley Cup-trofæet skal fra Rødovre videre til Sverige, Tyskland og Rusland, inden pokalen vender tilbage til klubbens hjemsted i Washington.

01:19

Lars Eller modtager Stanley Cup-trofæet, inden turen går til Rødovre. Foto: TV 2 Lorry

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik