Politiet øgede indsats i Rødovre allerede inden voldsom skudepisode

Københavns Vestegns Politi modtager mange henvendelser om salg af stoffer i Kærene, hvor der lørdag eftermiddag blev affyret en byge af skud.

Foto: TV 2 Lorry

Der er brug for en ekstraordinær indsats for at genskabe trygheden i Kærene - et boligområde, hvor en række beboere igennem længere tid mener at have registreret handel med stoffer.

Det drejer sig om mistanker om salg af hash - særligt fra unge mennesker, som står i grupper sammen.

Martin Damborg, fungerende vicepolitikommissær i Københavns Vestegns Politi

Sådan lyder det fra Københavns Vestegns Politi, der dagene efter skudepisoden har øget tilstedeværelsen med uniformerede betjente i området. Man har derudover placeret sin mobile politistation i området i størstedelen af eftermiddags- og aftentimerne.

Men allerede inden skyderiet satte politiet gang i en øget indsats i området.

Læs også Utrygge borgere efter skuddrama: Hashhandel foregår helt åbenlyst

- Vi får borgerhenvendelser, og vi er i dialog med mange af beboerne i området. Det drejer sig om mistanker om salg af hash - særligt fra unge mennesker, som står i grupper sammen. Den indsats har vi faktisk påbegyndt for flere uger siden - netop på baggrund af de mange borgerhenvendelser, siger fungerende vicepolitikommissær i Københavns Vestegns Politi, Martin Damborg til TV 2 Lorry. 

Lørdag eftermiddag var det netop en gruppering af unge mennesker, som der blev skudt mod.

En fortsat ukendt gerningsmand affyrede 11 skud mod gruppen, som befandt sig på et grønt område - tæt på en legeplads, hvor børn og deres forældre opholdt sig. 

Skyderiet skete lige ved en legeplads. Foto: TV 2 Lorry

- Vi opfordrer helt klart borgerne til at hjælpe os i den her situation. Når de ser noget mistænkeligt hernede, må de gerne henvende sig. Enten personligt til politimanden, som står på gaden - eller også kan de ringe 114. Og vi tager også gerne imod anonyme henvendelser, siger Martin Damborg.

Læs også Utrygge borgere efter skuddrama: Hashhandel foregår helt åbenlyst

Det ved man om skudepisoden lørdag:

  • Lørdag eftermiddag omkring 15:10 afgav en gerningsmand en serie skud fra Nørrekær i Rødovre mod en gruppe mænd på et grønt område mellem Lillekær og Maglekær.
  • Hidtil tyder undersøgelser på, at en mørkegrøn Audi A6 er kørt fra Avedøre Havnevej ad Nørrekær.
  • Her steg en mørkklædt mand ud og skød adskillige gange mod en gruppe mænd på det grønne område, hvor der også var en legeplads.
  • En halv times tid efter fandt politiet en udbrændt bil på en sti nær Husum S-station.
  • Ingen blev ramt under skudepisoden.
  • Man leder fortsat efter gerningsmanden.
  • Københavns Vestegns Politi efterlyser fortsat vidner med oplysninger om skudepisoden eller om den mørkegrå Audi A6, som muligvis er kørt fra Rødovre til Husum.
     
Kilde: Københavns Vestegns Politi

Politiet: Ingen sammenhæng med Pusher Street

Søndag kunne TV 2 Lorry fortælle, at både ældre og yngre beboere i bebyggelsen føler dig utrygge over det, de mener er omfattende salg af stoffer:

- Vi registrerer det gang på gang - hver dag - at de samles i grupper. Og så kommer der biler, og så er der ting og sager, der skifter ejer, og så kører bilerne igen. Og senere kommer der en anden bil og så gentager det sig, sagde Lis, som af frygt for repressalier ikke ønsker sit efternavn frem.

I Rødovre går rygterne, at de mange skyderier, der har været i hovedstadsområdet på det sidste, skyldes politiets indsats på Pusher Street, hvor hash-boderne  bliver ryddet næsten dagligt. 

Læs også Politiet angrebet af 80-100 mand på Christiania

Men Rigspolitiet ønsker ikke at kæde de to ting sammen. 

 - Københavns Politi og Rigspolitiet er meget opmærksomme på, om indsatsen på Christiania giver problemer andre steder. Hvis vi konstaterer, at hashhandlen flytter andre steder hen, så er vi klar til også at fokusere på det. Vi har ikke viden om, at den seneste tids skyderier i hovedstadsområdet har noget med indsatsen på Christiania at gøre. Der pågår intens efterforskning i de berørte kredse, som Rigspolitiet følger nøje, men vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget om årsag og motiv, siger politiinspektør i Nationalt Efterforskningscenter (NEC), Michael Kjeldgaard til TV 2 Lorry.

Under alle omstændigheder er borgerne i Rødovre ikke glade for situationen. 

01:45 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik