Ødelagde bro til 3 mio. - vil kun betale 365.000

For et år siden smadrede en lastbil en bro over Jyllingevej i Rødovre. Forsikringsselskabet vil kun punge ud med en tiendedel af broens værdi

02:06

Den er hårdt savnet, gangbroen over Jyllingevej i Rødovre. For på en lang strækning af den voldsomt trafikerede indfaldsvej er broen beboernes eneste mulighed for at krydse vejren - med mindre de vil gøre det med livet som indsats.

I august sidste år blev broen smadret, da en lastbil påkørte den, og siden har beboerne langs vejen ventet længselsfuldt på at få en erstatning. Og de kan komme til at vente længe endnu - lastbilens forsikringsselskab har tilbudt at betale 365.000 kroner - men broen kostrede i sin tid tre millioner. Og Rødovre Kommune har ikke penge til selv at bygge en ny.

 -Vi får henvendelser fra borgerne om, hvornår den bliver genopført. De 365.000 er langt fra, hvad det koster at erstatte broen 1 til 1, siger Birgit Knudsholt, der er teknisk driftschef i Rødovre.

Hun bebuder, at hvis ikke selskabet kommer op på minimum 1,25 million i erstatningstilbud, så vil kommunen anke sagen.

Og mens det slagsmål står på, så venter beboerne - længselsfuldt. En af dem er Kamilla Karlsson, der synes, det er blevet besværligt at komme over den trafikerede vej.

-Efter klokken 3, så er det ikke muligt - hvis man har mulighed for at gå over ved 12-1 tiden, så kan det lade sig gøre - hvis man er lidt let til bens, fortæller hun.

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik