Ny budgetaftale: Trecifret millionbeløb investeres i skoler 

Rødovre Kommune investerer de næste fire år kraftigt i kommunens skoler og institutioner.

De næste fire år får skoler og institutioner en ekstra investering på et trecifret millionbeløb. Foto: Rødovre Kommune

Der er en kæmpe pose penge på vej til skoler og institutioner i Rødovre Kommune. Det står klart efter Kommunalbestyrelsen i Rødovre har vedtaget budgettet for 2019-2022.

I aftalen fremgår det, at kommunen de næste fire år investerer 163 millioner kroner til ombygning og udvidelse på nuværende skoler samt en ny daginstitution.

Læs også Lærerne: Millionbesparelser kan gå voldsomt ud over skolerne

De ekstra investeringer i skoleområdet kommer oven i 74 millioner kroner, som Kommunalbestyrelsen allerede har besluttet at bruge på at bygge en ny institution ved Irmabyen og ombygge eksisterende institutioner i 2018-2020.

- Nu sætter vi turbo på vores plan for daginstitutioner og skoler. Vi investerer massivt, så der også i de kommende år bliver plads til alle børn, og vi bevarer vores høje standard. Det betyder, at vi løser udfordringen for de næste fire år, men vi kommer selvfølgelig til at følge udviklingen tæt, så vi hverken bygger for lidt eller for meget, lyder det fra Erik Nielsen, borgmester i Rødovre Kommune, Soc.Dem. 

Ombygning og udvidelser

De nye investeringer til skoler og daginstitutioner kommer blandt andet til at omfatte ombygning og udvidelse af Valhøj Skole, Rødovre Skole og Børneinstitutionen Søtorp samt en ny daginstitution i Islev.

Ud over penge til skoleområdet er der desuden sat 4,3 millioner kroner af til, at plejekrævende ældre fremover får ret til et dagligt bad.

- I Rødovre er det en vigtig del af en værdig og moderne ældrepleje, at vores ældre har muligheden for at få et dagligt bad", siger Erik Nielsen i en pressemeddelelse

Læs også OVERBLIK: Så mange penge får din kommune for fejl i udligningsreform

Der er også sat lidt under 30 millioner kroner af til en ny musikskole samt el-skraldebiler til cirka 43 millioner kroner.

Nabokommune skærer

Mens Rødovre i sin nye budgetaftale sætter penge af til skoler og institutioner, skærer nabokommunen, Hvidovre i budgettet for børne- og uddannelsesområdet.

Den 27. september indgik Socialdemokratiet, DF, SF og Hvidovrelisten en budgetaftale for 2019 - 2022, hvor det fremgår, at der skal spares 30 millioner kroner på børne- og uddannelsesområdet over de næste fire år.

Det har medført store protester fra bekymrede forældre. Det kan du læse meget mere om her.

Læs også Borgere greb til selvtægt: Nu er indespærrede hunde på internat

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik