Nu melder Rødovre sig ind i bycykel-klubben

Snart kan du køre på bycykel fra Rødovre til København. Kommunen har nemlig købt 100 elcykler, der kan krydse kommunegrænsen.

Med ti stationer og 100 elcykler følger Rødovre nu trop og indfører bycykler ligesom kommunerne Frederiksberg og København.

Det betyder, at Rødovres borgere nu kan oprette en bruger og tage turen fra Rødovre til eksempelvis Københavns Hovedbanegård på elcykel for 30 kroner.

Sådan fungerer bycyklen

Netop muligheden for at blive en del af et større Bycykelsystem var en af årsagerne til, at Rødovre valgte Bycyklen.

- Vi kan ikke oprette et isoleret bycykelprojekt i Rødovre. Der er tæt trafik mod København og Bycyklerne er gode alternativer til andre transportformer, siger borgmester, Erik Nielsen, Soc.Dem.

De ti stationer skal placeres, hvor der allerede er mange mennesker. Her foreslår man blandt andet Islev Torv og Rødovre Station. 

Derudover giver bycyklens komme virksomheder mulighed for at købe en bycykel. Det kunne gavne virksomheder i eksempelvis Islev, der ønsker bedre cykelmuligheder for deres ansatte. 

Flere kommuner bydes velkommen

Formanden for By- og Pendlercykel Fonden, Niels E. Bjerrum, Soc. Dem., vil gerne have endnu flere kommuner med i bycykel-klubben.

- Vi ser det som en stor fordel for andre kommuner, at de ikke behøver bøvle med lange, ressourcekrævende udbudsrunder og kvalificeringer. Derfor håber vi meget, at Rødovre kan blive den berømte brik, der sætter gang i dominoeffekten, så vi kan få endnu flere kommuner med ombord, siger han i en pressemeddelelse.

Man har i den oprindelige kontrakt for Bycyklen besluttet at afløfte udbudspligten for systemet indtil november 2019 for at gøre muligheden endnu mere attraktiv for omegnskommunerne. 

FAKTA OM BYCYKLEN

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Støjværn i Rudersdal

Samme grundejerforening - forskellige støjværn: "Det er jo sundhedsskadeligt"

20200924-161621-5-1920x1279we

Bro-formand kritiserer borgmesters ønske om afskaffelse af brobetaling

Køge Bugt Motorvejen i Greve, trafik

Greve-borgere vil også have del i støjpulje: "Vi kan ikke holde larmen ud"

Bispeengbuen

playNedgravning af Bispeengbuen kastes ind i forhandlinger om trafikaftale

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere