Mickys læge meldte udsolgt: Henvist til anden kommune

Udsigterne til en ny praktiserende læge i Rødovre vækker glæde blandt både patienter og læger, der har mærket konsekvenserne af lægemanglen.

Foto: TV 2 Lorry

Selvom 25-årige Micky Nielsen helt fra barnsben har brugt én bestemt læge i Rødovre Centrum, så er der ikke længere plads. Så nu må han i stedet gå til læge helt uden for kommunen - i Vanløse.

Det er konsekvensen af, at han i to år flyttede væk fra Rødovre. Da han for nylig vendte retur, havde alle kommunens praktiserende læger så travlt, at de ikke længere tog nye patienter ind.

- Det er jo lidt irriterende. Jeg har haft læge der i al den tid, jeg har boet i Rødovre. Han kender jo min historie. Så nu skal jeg til en ny læge og starte forfra. Det er ikke så rart, siger Micky Nielsen til TV 2 Lorry.

Men recepten mod lægemanglen er nu udskrevet fra Region Hovedstaden. Onsdag aften vedtager regionens udvalg for forebyggelse og sammenhæng, hvor man placerer de syv nye lægestillinger, som man vil øge kapaciteten i regionen med.

Læs også Nye praksisser skal forhindre lægemangel: Så mange deler du læge med

Her er udkastet, at Rødovre tilgodeses sammen med Hillerød, Herlev, Østerbro, Vesterbro, Bispebjerg og Brøndby. En kærkommen håndsrækning til de travle læger i Micky Nielsens tidligere praksis Mit Lægehus, hvor hver læge har ikke færre end 2.500 patienter at tilse.

- Vi har jo længe sukket efter at få noget ekstra hjælp herude, fordi vi er pressede med mange patienter. Så at der nu kan komme en ny læge til Rødovre, er jeg faktisk rigtig glad for, siger Morten Hovgaard-Sveen, der også er formand for Rødovre Lægelaug.

Øget kapacitet gør det ikke alene

Lægerne i Rødovre Kommune står langt fra alene med travlheden. Også i Hillerød, Herlev, Hvidovre og Vallensbæk er der ifølge Region Hovedstaden lukket for tilgangen af nye patienter til de praktiserende læger.

Men den forøgede kapacitet af læger i Region Hovedstaden risikerer dog blot at blive et plaster på såret, hvis ikke stillingerne besættes.

Jeg kan frygte, at en ny Rødovre-læge der åbner op, bare bliver overstrømmet af borgere, der ikke bor i kommunen.

Morten Hovgaard-Sveen, fmd., Rødovre Lægelaug

- Som vi ved, er der lægemangel i Danmark, og specielt her på Vestegnen. Så det kan være svært at tiltrække nye læger.

- Jeg kan frygte, at en ny Rødovre-læge der åbner op, bare bliver overstrømmet af borgere, der ikke bor i kommunen, lyder det fra Morten Hovgaard-Sveen, der modtager en fjerdedel af sine patienter fra otte omkringliggende kommuner.

Han opfordrer blandt andet kommunerne til at bidrage med et finde attraktive lokaler for at lokke nye læger til samt at opfordre patienterne til, hvis det er muligt, at vælge en læge i deres egen kommune. 

Læs også Mangel på læger: "Det er regionen, som er skurken"

De syv nye lægestillinger forventes at blive slået op inden sommer. Derefter har lægerne ni måneder til at åbne for patienter, og den første er i hvert fald klar i Rødovre.

- Det var rart her, det tog maksimum fem minutter at komme til lægen. Så vil jeg da ansøge om det, så jeg igen får kortere vej, siger Micky Nielsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik