Flere hænder: Rødovre styrker ældreplejen med millionbeløb

Kommunalbestyrelsen i Rødovre har bevilget 3,5 millioner kroner, så de kan styrke indsatsen for kommunens svageste ældre.

De svageste ældre borgere i Rødovre Kommune skal have det bedre. Derfor styrker kommunalbestyrelsen indsatsen i ældreplejen med en bevilling på 3,5 millioner kroner. Det oplyser Rødovre Kommune i en pressemeddelse.

Finansineren kommer fra Finanslov 2018, hvori der er afsat en pulje til at styrke ældreplejen. 

- Vi har en rigtig god ældrepleje i Rødovre. Vi kan se, at der er flere af de svageste ældre, som har brug for ekstra støtte. Vi ved, at det er vigtigt for borgere og pårørende, at indsatsen er koordineret og sammenhængende, siger Britt Jensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Rødovre Kommune, i pressemeddelsen.

Bevillingen betyder blandt andet, at Rødovre Kommune sætter en fast kontaktsygeplejerske til at koordinere forløb for borgere, som har særligt brug for hjælp. Derudover øges bemandingen i dag- og aftenvagten på plejehjemmet Engskræntens pladser for demente, så de får bedre rammer.

For Rødovre Kommune har det også været vigtigt at tiltrække nye medarbejdere til hjemmeplejen, hvilket bliver muligt med den nye bevilling fra kommunalbestyrelsen.

- Jeg hører fra vores medarbejdere i hjemmeplejen, at vi er en attraktiv kommune at arbejde i. Jeg hører dog også, at der er et stort ønske om færre weekendvagter. Det er jeg glad for, at vi kan give dem mulighed for med de midler, vi nu har prioriteret, siger Britt Jensen.

Det går pengene til: 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere