Flere hænder: Rødovre styrker ældreplejen med millionbeløb

Kommunalbestyrelsen i Rødovre har bevilget 3,5 millioner kroner, så de kan styrke indsatsen for kommunens svageste ældre.

Foto: Asger Ladefoged - Scanpix

De svageste ældre borgere i Rødovre Kommune skal have det bedre. Derfor styrker kommunalbestyrelsen indsatsen i ældreplejen med en bevilling på 3,5 millioner kroner. Det oplyser Rødovre Kommune i en pressemeddelse.

Finansineren kommer fra Finanslov 2018, hvori der er afsat en pulje til at styrke ældreplejen. 

- Vi har en rigtig god ældrepleje i Rødovre. Vi kan se, at der er flere af de svageste ældre, som har brug for ekstra støtte. Vi ved, at det er vigtigt for borgere og pårørende, at indsatsen er koordineret og sammenhængende, siger Britt Jensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Rødovre Kommune, i pressemeddelsen.

Læs også Kommuner går sammen om at forebygge indlæggelser

Bevillingen betyder blandt andet, at Rødovre Kommune sætter en fast kontaktsygeplejerske til at koordinere forløb for borgere, som har særligt brug for hjælp. Derudover øges bemandingen i dag- og aftenvagten på plejehjemmet Engskræntens pladser for demente, så de får bedre rammer.

For Rødovre Kommune har det også været vigtigt at tiltrække nye medarbejdere til hjemmeplejen, hvilket bliver muligt med den nye bevilling fra kommunalbestyrelsen.

- Jeg hører fra vores medarbejdere i hjemmeplejen, at vi er en attraktiv kommune at arbejde i. Jeg hører dog også, at der er et stort ønske om færre weekendvagter. Det er jeg glad for, at vi kan give dem mulighed for med de midler, vi nu har prioriteret, siger Britt Jensen.

Det går pengene til: 

- 1.400.000 kr. til ansættelse af sygeplejersker i hjemmeplejen- 900.000 kr. til ansættelse af medarbejdere i hjemmeplejen- 764.000 kr. til øget bemanding på de midlertidige demensdøgnpladser på plejehjemmet Engskrænten- 440.000 kr. til ansættelse af fysio- og ergoterapeuter til Træningscentret og de midlertidige døgnpladser i Broparken.

Kilde: Rødovre Kommune

Læs også Multihandicappet kvinde skåret i hjemmepleje: Politikere forargede

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik