Fandt maskinpistol i guitartaske tæt på motorvej: Se billedet

Politiet efterlyser vidner efter fund af maskinpistol i Rødovre.

Efter gennemsøgning i området med politihunde, dukkede en skarpladt maskinpistol op med fire magasiner – det ene ladt med 12 skud. (Arkivfoto) Foto: Jørgen Jessen - Ritzau Scanpix

Politiet har i går aftes fundet en skarpladt maskinpistol skjult i en guitartaske under nogle blade på Vestvolden ved Rødovre Parkvej tæt på motorvejen.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Maskinpistolen blev fundet i går mandag efter en borger havde hørt ’knald’ i området nogle dage inden.

Da vedkommende havde tænkt over det, blev politiet kontaktet mandag og efter gennemsøgning i området med politihunde, dukkede en skarpladt maskinpistol op med fire magasiner – det ene ladt med 12 skud..

Du kan se et billede af våbnet længere nede i artiklen!

Her kan du se findestedet. Foto: Københavns Vestegns Politi

Fundet efterforskes nu af Særlig Efterforskning Øst (SEØ), som er en efterforskningsenhed, der bekæmper kompleks og organiseret kriminalitet i Østdanmark.

Her roser man den årvågne borger og efterlyser andre vidner, som måtte have set eller hørt noget i området:

- Selv små oplysninger fra borgerne kan være betydningsfulde for politiet, og vi tager fundet ganske alvorligt og håber, den videre efterforskning fører til identifikation af den eller de personer, som har skjult våbnet i området. Har nogen set eller hørt noget mistænkeligt på Vestvolden nær motorvejen inden for de seneste dage, så hører vi meget gerne om det. Det gør vi også, hvis nogen i øvrigt har viden om maskinpistolen eller guitartasken, siger efterforskningsleder Espen Godiksen, Særlig Efterforskning Øst, i en pressemeddelelse.

Læs også Skarpladte våben fundet i Nordsjælland

Er ved at sikre dna-spor og fingeraftryk

Efterforskningslederen tilføjer, at der er tale om et farligt våben, og glæder sig over, at det nu er fjernet fra gaden.

Her ses maskinpistolen i guitartasken. Foto: Københavns Vestegns Politi / Presse

Espen Godiksen siger til TV 2 Lorry, at han ikke kender navnet på våbenmodellen. 

- Men vi er i øjeblikket ved at sikre eventuelle dna-spor og fingeraftryk fra maskinpistolen, siger han.

Han fortæller, at politiet jævnligt oplever eksempler med våben, der bliver gemt i det offentlige rum. Under bandekonflikten fandt politiet således flere gange våben, som var blevet forsøgt skjult af bandegrupperingerne.

- Det er noget, vi ser med jævne mellemrum. Ud fra et kriminelt aspekt ville det hurtigt kunne samles op ved stisystemet eller motorvejen. Det ligner mest af alt et skjulested, siger Espen Godiksen.

Vidner kan kontakte Københavns Vestegns Politi på telefon 4386 1448 døgnet rundt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik