Det gode eksempel: Dialog giver Rødovre færre fejlafgørelser

Rødovre Kommune har bedre styr på afgørelser på socialområdet end mange andre kommuner i Lorryland. Det viser tal fra Ankestyrelsen.

Der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at håndtere Serviceloven. Det er den lov, der blandt andet giver borgere ret til hjælpemidler og støtte, hvis de for eksempel har fysiske eller psykiske handikap.

Mens Ankestyrelsen enten giver medhold eller sender en sag tilbage til yderligere behandling i 53 procent af de tilfælde, hvor en borger har klaget i Køge Kommune, så er det i andre kommuner under 25 procent af de sager, hvor der er blevet klaget, som ikke er behandlet tilfredsstillende.

Rødovre Kommune er et af de gode eksempler. Her er det 24 procent af de klagesager, der ender hos Ankestyrelsen, hvor afgørelsen bliver ændret, eller sagen bliver sendt tilbage til kommunen til ny behandling.

quote Vi kører faktisk et stort projekt, der hedder ”Sammen med borgeren”, som netop handler om at være gode til at gå i dialog med borgeren omkring, hvad er det der skal til for at skabe den rigtige indsats

Henrik Abildtrup, social- og sundhedsdirektør i Rødovre Kommune

Det er et godt stykke under landsgennemsnittet på 38 procent.

Dialog, dialog, dialog

Og spørger man kommunens social- og sundhedsdirektør, Henrik Abildtrup, skal løsningen findes forklaringen på den relative succes flere steder: 

- Vi kører faktisk et stort projekt, der hedder ”Sammen med borgeren”, som netop handler om at være gode til at gå i dialog med borgeren omkring, hvad er det der skal til for at skabe den rigtige indsats. 

Men dialog med borgeren er ikke nok, mener Henrik Abildtrup. Der skal også være en god dialog mellem kommunens afdelinger.

- Nogle gange kan man opleve som borger, at man kommer til en afdeling, og så bagefter skal man videre til en anden afdeling. Det er jo, fordi den problemstilling, man har, ikke nødvendigvis kan afgrænses til en enkelt afdeling, men involverer flere afdelinger. Og der skal vi som kommune være rigtig gode til at binde de her indsatser sammen. Det er noget af det, vi gør sammen med borgeren, og som jeg oplever, vi har gode resultater med, siger han.

Derudover har han også roser til personalet, som han mener, bærer en del af æren:

- Jeg synes, vi er heldige i Rødovre, ved at vi har nogle rigtig dygtige medarbejdere, som også har været her i lang tid. Og det, man skal kunne på socialområdet, er jo, at man både skal kende lovgivningen, kende de muligheder, der er, men også være god til - tit i nogle svære situationer - at have en rigtig god dialog med borgerne. Og det er det jeg hører fra vores borgere, at de oplever i deres kontakt med socialforvaltningen, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik