Demokratisk eksperiment bliver permanent i Rødovre

Borgerdrevne forslag bliver gjort permanente i Rødovre Kommune, og samtidig bliver det lettere at få forslagene drøftet i kommunalbestyrelsen.

Rødovre var den første kommune i landet, der indførte borgerdrevne forslag. Det var i første omgang en forsøgsordning, der skulle prøves af i to år.

Men nu har Kommunalbestyrelsen netop besluttet, at ordningen fortsætter, og at det i fremtiden skal være lettere for borgerne at få et forslag drøftet i Kommunalbestyrelsen.

- Borgerdrevne forslag kan flytte en sag fra hjertet og op på den politiske dagsorden. Det er vigtigt for vores lokale demokrati, at alle har den mulighed. Vi var de første i landet til at indføre borgerdrevne forslag, så dengang var der ikke andet for end at prøve sig frem. Nu er vi blevet klogere og kan se, at vi i første omgang satte barren lidt for højt. Derfor gør vi det nu lettere at få et forslag drøftet i Kommunalbestyrelsen. Det vigtigste er, at det udvikler det lokale demokrati, siger borgmester Erik Nielsen (Soc.dem).

Flere forslag gennemført

Det krævede oprindeligt 1305 stemmer at få et forslag drøftet i Kommunalbestyrelsen – svarende til halvdelen af Rødovres postnummer, 2610. Nu bliver det sat ned til 500 stemmer.

- Borgerne har leveret mange gode forslag, og selvom ingen af forslagene indtil videre har fået stemmer nok, har det været en succes. Det har inspireret både forvaltningen og politikerne. Det har sat mange vigtige diskussioner i gang, og flere af forslagene er faktisk blevet gennemført, siger Erik Nielsen.

Et af de forslag, som i første omgang ikke fik stemmer nok, men alligevel endte med at blive gennemført af politikerne, drejer sig om et loft over pædagogers alentid med børn i daginstitutioner.

Et andet forslag, der er blevet gennemført, er en trafiksikring Hendriksholms Boulevard, hvor der er blevet opsat bomme.

Forsøget med borgerdrevne forslag blev oprindeligt indført som en del af Kommunalbestyrelsens arbejde med Rødovre som et demokratisk laboratorium.  

HER kan du se alle de borgerforslag, der indtil videre er oprettet. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Løkke kræver undskyldning efter afbrænding

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere