Bykonge var imod kongehus - Nu er han ridder af Dannebrog

Borgmester Erik Nielsen er ikke længere blot bykonge i Rødovre, men ridder af Vestegnen - og hele Danmark.

Egentlig har han aldrig været meget for det danske kongehus. 

Derfor måtte den 64-årige borgmester Erik Nielsen (Soc.dem.) bruge et par dage, før han besluttede sig for, om han ville benådes med ridderkorset af Dannebrogsordenen. 

- Da jeg var yngre, var jeg ikke optaget af kongehuset. Men det er jeg blevet i de senere år. Jeg vil gerne bevare institutionen, da jeg kan se, hvordan det går med præsidenter i udlandet.

- Jeg tror meget på kongehusets evner til at opretholde treenigheden i vores demokrati. Jeg ved godt, at kongehuset ikke er demokratisk i sig selv, men de er faktisk med til at forankre systemet, forklarer bykongen om sine overvejelser til TV 2 Lorry. 

Fra baggård til højbord

Hvorfor borgmesteren skal have korset, har han ikke fået begrundet endnu. Men han håber med sin udnævnelse, at han kan være et eksempel på den lighed i Danmark, som han kæmper for: 

- Jeg kommer fra trange kår med en enlig mor med fire børn midt i 50'erne. Jeg har kendt proletariatet i fjerde baggård, og jeg synes, det er meget sigende, at jeg kan ende med at sidde til højbords med dronningen. Det er noget, som vi bør fastholde i det her land. Jeg ved godt, det nok lyder lidt højravende, siger Erik Nielsen til TV 2 Lorry. 

Bykongen har endnu ikke været til audiens på Christiansborg. Men før der er gået tre måneder, skal han have lånt et par hvide handsker, så han kan sige tak for udnævnelsen. 

Skal skrive om sit liv

Og der følger flere opgaver med Ridderkorset. 

Erik Nielsen skal nu skrive fem til 15 sider om sin opvækst, for det står der i regelsættet. 

- Der er nogle, som skriver meget mere, men jeg er altså smed og ikke skribent. Når det er sagt, så er jeg stolt over at gøre det, for det er en del af historieskrivningen, siger han til TV 2 Lorry. 

En ridder med et langt cv

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

3

playHelga og Lars sælger Valby-villa for at bygge drømmehus på 43 kvadratmeter

def_thumb,50_percent

playHundredevis af unge samlede sig i Kongens Have - men ingen regler blev brudt

Kødbyens Fiskebar

Restaurant har fået 332 bookinger: - Vi er klar

Opholdsforbud på Christiania

playOpholdsforbud på Christiania ophæves

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere