To broer lukkes over trafikerede veje i Rødovre

To broer i Rødovre er blevet lukket på grund af rust og svamp. Det vil få konsekvenser for en masse skoleelever, som nu må søge andre veje.

Billede af stibroen ved Avedøre Havnevej, Google Streetview.

I Rødovre har kommunen taget et kig på de forskellige broer og fundet ud af, at to stibroer er i fare for sammenstyrtning. 

Det drejer sig dels om den blå stibro over Roskildevej, som i sin stålkonstruktion er blevet temmelig medtaget af rust. Derudover handler det om den røde stibro på Avedøre Havnevej, som er blevet angrebet af svamp i træværket. 

Læs også Bum - så kom der en ny bro over motorvejen

Begge broer er ramt i en sådan grad, at kommunen har valgt at lukke dem, da de ikke længere har bæreevnen til at klare trafikken. 

Vi har 300 elever, som benytter broen til og fra skole.

Anja Kjeldsen, souschef, Hendriksholm Skole

Lukningen betyder, at det vil være en farefuld færd, når man som elev på Hendriksholm Skole eller Milestedet Skole skal frem og tilbage. Eleverne vil nemlig skulle krydse de meget trafikerede Roskildevej og Avedøre Havnevej frem til broerne igen forventes åbnet til næste sommer.

Det er noget, der bekymrer Anja Kjeldsen, som er souschef på Hendriksholm Skole. 

- Det bliver et problem for mange af vores elever. Vi har 300 elever, som benytter broen til og fra skole, ligesom vi også benytter broen, når vi skal til svømning.  

Læs også Som i Pokémon: Borger fangede Ipad-tyv med sin Iphone

Sådan udtaler hun til Rødovre Lokalnyt fredag. Hun mener desuden ikke, at det vil være nogen god løsning at rykke skolepatruljen ud til havnevejen i perioden, hvor broerne repareres. 

- På skolen skal vi finde ud af, hvilke problemstillinger der er i forbindelse med lukningen af broen, og hvad vores behov er. Vi kan ikke sætte børn ud på Avedøre Havnevej om morgenen. Det er alt for farligt og ikke en opgave for dem. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik