Borgmester om Ellers triumf: Ubeskriveligt stort for Rødovre

Lars Ellers Stanley Cup-mesterskab er et stolt øjeblik for Rødovre, mener den ishockeyentusiastiske borgmester Erik Nielsen, der glæder sig til at fejre Eller på rådhuset.

Egentlig havde han besluttet sig for, at han ikke ville dukke op.

Et sent aftenmøde og et næsten lige så tidligt morgenmøde pirrede til fornuften om at gå i seng og så tjekke resultatet næste morgen.

- Men jeg var så spændt, at jeg ikke kunne sove, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen.

Så da klokken slog kvart i to, gik han ned i biografen og indfandt sig i mørket sammen med mange andre passionerede ishockeyfans, der var mødt op til storskærmsvisning af kampen.

- Og det er jeg glad for, at jeg gjorde, siger borgmesteren.

Fra biografsædet kunne han på det store lærred nemlig se Rødovre-drengen Lars Eller indtage hovedrollen, da han blev matchvinder i Stanley Cup-finalen og skrev historie som den første dansker, der kan løfte verdens mest eftertragtede ishockeytrofæ. 

- Det er simpelthen ubeskriveligt, at det kan lade sig gøre. At en Rødovre-dreng først går hele vejen og kommer i NHL, derefter når Stanley Cup-finalen og gudhjælpemig om ikke, han også bliver matchvinder. Det er ud over alle de vildeste drømme, man kunne have, siger Erik Nielsen.

En verdensambassadør for Rødovre

De opererer ikke med begrebet æresborger i Rødovre, som man gør i visse andre kommuner.

- Men hvis vi gjorde, så var Lars (Eller, red.) nok deroppe af. Sammen med resten af Eller-familien, der har betydet så meget for ishockeysporten i vores by, siger borgmesteren.

Selv har Erik Nielsen også spillet på førsteholdet i Rødovres ishockeyklub. Som målvogter var han med til at vinde danmarksmesterskabet, inden han lagde skøjterne på hylden og blev bestyrelsesformand for klubben i en periode.

Han kender derfor alt til spillet på isen, men lige så meget til betydningen, Lars Ellers præstation kan få uden for isen.

- Lars (Eller, red.) er en fremragende ambassadør for Danmark, men særligt for Rødovre. Om han kan lære amerikanerne at sige Rødovre, det tvivler jeg nu på. Men han kan lære dem om det fantastiske sted i Københavnsområdet, hvor han kommer fra.

Klar til åben vogn og rådhuspandekager

I minutterne efter finalesejren lovede Lars Eller for rullende TV 2-kameraer, at den bombastiske pokal ville finde vej over Atlanten til Rødovre.

quote Jeg er klar på flagallé og tur til Rådhuset i åben vogn

Borgmester Erik Nielsen

Når, og hvis, det sker, er borgmesteren mere end klar til at gøre noget særligt ud af det.

- Hvis vi får trofæet til byen, så bør fejringen være med piber og trommer. I første omgang vil jeg tale med Lars om, hvad der skal ske.

Normalt plejer store sportsbedrifter at blive fejret med pandekager på Københavns Rådhus. Skulle det tilbud tikke ind hos Lars Eller, er borgmesteren i Rødovre klar til at matche.

- Vi må vise, at vi også kan lave pandekager. Men det kan jo være, at Lars hellere vil have en frikadelle.

29-årige Lars Eller spillede i Rødovre Mighty Bulls som ung, inden turen via svenske klubber gik til den amerikanske ishockeyliga NHL i 2009. Siden har han spillet "over threre" og repræsenteret klubberne St. Louis Blues, Montreal Canadians og altså nu Washington Capitals.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

bedste billede

OL-skatere: Vi er bange for at for at køre ind i børnene

20210411-175648-L-1920x1276we

Kæmpe drama i Brøndby - københavnerne løber med det hele

20070614-190907-5-1920x1284we

Sportsklubber bløder medlemmer - sådan ser det ud i din kommune

hærværk mod bmx-bane

Fjernstyrede biler hærger BMX-bane: "Det kan blive utrolig farligt"

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere