Bodils ambitiøse mission: Vil starte en bevægelse

Bodil Fosgaard har mobiliseret en mindre hær af frivillige skraldeindsamlere, der hver uge forsøger at gøre Rødovre til en renere by. Få hendes råd her.

Bodil Fosgaard har en mission om at gøre Rødovre til en renere by. Foto: TV2 Lorry

En april morgen på vej til arbejde på sin cykel fik Bodil Fosgaard fra Rødovre nok. Hun var træt af at se store mængder affald, som bare lå og flød i gaderne, uden at nogen samlede det op.

- Det kan virkelig gøre mig ked af det. At folk ikke tager ansvar, men at man tror, at det er i orden bare at smide sit affald overalt, siger initiativtageren til facebookgruppen Projekt Ren By Rødovre, Bodil Fosgaard, til TV 2 Lorry.

Læs også Kæmpemæssig affaldsbunke smidt på privat vej

Hun traf derfor en ambitiøs beslutning: Hendes mission skulle være at gøre Rødovre til en renere kommune.

En hær af affaldsindsamlere

Bodil Fosgaard oprettede en Facebookgruppe, som i dag har 133 medlemmer. Hver uge tager frivillige skraldeindsamlere ud og samler affald i parker og på veje. 

- Der er så mange udfordringer i vores verden. Hvordan skal vi gribe fat? Hvordan skal vi gøre en forskel? På den her måde kan du faktisk gøre en forskel med det samme, siger Bodil Fosgaard.

Læs også Skraldebøn: Tre tiltag skal få københavnerne til at samle affald

Store affaldsambitioner

Ambitionen stopper dog ikke ved Rødovres gader og stræder.

Bodil Fosgaard drømmer om at skabe en hel folkebevægelse af lokale frivillige skraldesamlere, som skal munde ud i en stor landsindsamling.

På grund af hendes engagement er Bodil Fosgaard blevet indstillet til Homeprisen, som uddeles til frivillige ildsjæle, der gør en lokal forskel.

Bodil Fosgaards 4 gode råd til at lave din egen lokale afdeling af frivillige skraldeindsamlere:

  1. Start med at oprette en facebookgruppe. Du kan herefter undersøge, om der findes større lokale borgergrupper fra dit område. Her kan du nemlig reklamere for din gruppe og hverve medlemmer.
  2. Det er dog ikke alle, som er medlem af Facebook. Tag derfor kontakt til nogle lokale medier, som vil fortælle om dit projekt. På den måde får man en helt gratis annonce i avisen.
  3. Det handler om at komme ud i gaderne og snakke med folk, så snak med alle, du møder på din vej, når du er ude og samle skrald. Det er også en genvej til nye medlemmer.
  4. Kontakt mig - Bodil Fosgaard: bodil2610@gmail.com. Så kan jeg give flere gode råd, og vi kan eventuelt koordinere og lave nogle fælles skraldeindsamlinger.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik