Ældre kvinde fik besøg af tricktyv - men så greb naboen ind

83-årig kvinde fra Rødovre fik besøg af en mand, der under dække af at være bankansat forsøgte at franarre hende både nem-id og fuldmagt. Og det er langt fra et enestående tilfælde.

Veninderne og naboerne Karen Hansen og Kimie Bønding fra Rødovre fik sig tirsdag lidt af en overraskelse - af den ubehagelige slags.

83-årige Karen Hansen blev ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra banken Nordea. Manden sagde, at hendes bankkonto var blevet hacket, og at han ville komme forbi for at hjælpe hende.

Kort tid efter bankede en ung mand i starten af tyverne på hendes dør og præsenterede sig som praktikant i Nordea. Manden havde et nøglekort med og ville hjælpe Karen Hansen med at logge ind på hendes netbank.

quote Det, at man går ud og angiver sig for at være fra en eller anden myndighed og forsøger at snyde ældre mennesker til at udlevere oplysninger, tager vi meget alvorligt

Charlotte Skovby, vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi 

Karen Hansen har dog hverken computer eller smartphone, så den falske bankpraktikant spurgte derefter om en fuldmagt til hendes bankkonto.

Hele situationen gjorde Karen Hansen nervøs, og hun tilkaldte derfor sin nabo, 84-årige Kimi Bønding. 

- Jeg sagde, at det ville hun ikke, og at vi ville tage i Nordeas bank i Hvidovre og tale med dem. Og så gik han, fortæller Kimie Bønding.

Hun anmeldte efterfølgende sagen Københavns Vestegns Politi. Her tager man sagen meget alvorligt, fortæller vicepolitiinspektør Charlotte Skovby.

- Det, at man går ud og angiver sig for at være fra en eller anden myndighed og forsøger at snyde ældre mennesker til at udlevere oplysninger, tager vi meget alvorligt, siger hun til TV 2 Lorry.

Vær på vagt

For nylig blev en ældre kvinde fra Herlev franarret 500.000 kroner af to unge mænd, der udgav sig som politifolk. De to mænd er nu fængslet, men politiet advarer om at der i øjeblikket foregår lignende former for tricktyveri.

- Det, vi anbefaler, er, at hvis der kommer nogen fra en eller anden myndighed - eksempelvis en bank, politiet eller andre steder – så skal man sikre sig, at personer er fra de myndigheder, de udgiver sig for at være fra. Det kan man gøre ved at ringe til det sted, de kommer fra, eller bede om at vise legitimation. Men det allervigtigste er, at man aldrig nogensinde skal give sine personlige oplysninger til nogen, siger Charlotte Skovby.

Hjemme i lejligheden i Rødovre glæder Karen Hansen sig over, at hun tog kontakt til sin nabo og bad om hjælp. 

- Hun er så skrap til alt det der digitale. Det er jeg ikke. Jeg synes bare, det gør tilværelsen meget mere besværlig, siger Karen Hansen.

Kimie Bønding har efter episoden oprettet et opslag på en offentlig lokal facebookside for at advare andre.

- Det er jo ganske forfærdeligt, at de går efter ældre kvinder. Folk får jo tillid til sådan nogle 'flinke' unge mennesker, der kommer ud for at ville hjælpe, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Rådhus

Borgerservice lukket efter bombetrussel

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere