576 donerede gamle skoletasker: "Vi er dybt taknemmelige"

Næsten 600 har givet deres brugte skoletasker til et godt formål.

Skoletasker er efterspurgte i landets genbrugsbutikker. Familier, der ikke har så mange penge, leder efter billige tasker til deres børns skolestart.

Derfor har Red Barnet og Arnold Busck startet en indsamling af brugte skoletasker, der netop er afsluttet.

I Arnold Busck-butikkerne i København, Roskilde, Køge, Hellerup, Helsingør, Espergærde, Lyngby, Helsinge, Rødovre, Valby, Birkerød og Ballerup har 576 afleveret deres brugte tasker. 

Vores kunder har bakket helt fantastisk op omkring indsamlingen af skoletasker, og masser af børn er kommet til os og har doneret deres brugte skoletaske til glæde for et udsat barn. Det at kunne hjælpe fra barn til barn på denne måde har absolut været positivt, siger Helle Busck Fensvig, adm. direktør i Arnold Busck.

Salget af skoletaskerne går blandt anet til organisationens arbejde med sommerlejre og familieklubber for sårbare og udsatte børn i Danmark. Arnold Busck har derudover doneret 25 kroner pr. indsamlet skoletaske til Red Barnet.

Nye spændte ejere

Sådan så det ud i Rødovre Centrum, hvor der blev doneret mange skoletasker væk.
Sådan så det ud i Rødovre Centrum, hvor der blev doneret mange skoletasker væk.
Foto: Arnold Busck

Også i Red Barnet er generalsekretæren begejstret:

- Vi er dybt taknemmelige for den store opbakning. Nu glæder vi os over, at alle de flotte, brugte tasker får nye, spændte ejere, og at salget fra taskerne kommer til at hjælpe endnu flere udsatte og sårbare børn, siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

De brugte skoletasker er løbende gennem hele august blevet sendt ud til og solgt i Red Barnets 19 genbrugsbutikker over hele landet.

En ny skoletaske koster gerne mellem 400-700 kroner.

Syv-årige Sara gav sin taske væk

I butikken i Rødovre Centrum var 7-årige Sara Balling en af de glade givere.

- Hun var så glad for at give den videre, det kunne man se. I hendes familie har de den politik, at når man selv har haft glæde af noget, så skal man give det videre til andre, så de også kan få glæde af det, fortæller souschef i Arnold Busck, Anne Rasmussen, der talte med pigens mor.

Også i Lyngby Storcenter har der været mange glade givere: 

- Taskerne, vi har fået, er i meget fin stand. Det er bestemt ikke noget, der er klar til at blive smidt ud. Folk kunne selv have solgt dem og fået måske 200 kroner for den. Det er virkelig god kvalitet, siger Ole Vingaard Rasmussen, butikschef Arnold Busck, Lyngby Storcenter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Forsea

Helsingør-færges trick med tobakskuponer var ulovligt

20110831-170245-6-1920x1677we.jpg

Camilla Plum får bøde for nye ulovligheder

Camilla Plum

Efter ny bøde og sur smiley: Camilla Plum svarer igen på Fødevarestyrelsens kritik

image7

playAnja forvandler grumset affaldsprodukt til luksusflødeboller

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere