54-årig fængslet for at lokke tøjet af purunge piger på Skype

En 54-årig mand brugte en falsk profil til at opbygge tillid mindreårige piger på Skype, hvorefter han blufærdighedskrænkede dem. Det koster ham nu et års fængsel.  

Retten i Glostrup har mandag sendt en 54-årig mand fra Rødovre i fængsel i et år for at ’groome’ og blufærdighedskrænke syv piger mellem 13 og 16 år.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

quote Der er tale om en grov forbrydelse

Niclas Trolle Klötzl, anklager ved Københavns Vestegns Politi 

Ifølge anklagen opbyggede den midaldrende mand et tillids- eller kæresteforhold til pigerne på kommunikationsmediet Skype, hvor han med en falsk profil udgav sig for at være en ung mand.

Hvad er 'gromming'?

Over tid i 2016 og 2017 lokkede han pigerne til at vise sig for ham via webcam i meget private blufærdighedskrænkende situationer mindst 70 gange – heraf optog og gemte han mindst 20 film med krænkelserne. 

Truede med at dele nøgenbilleder

En af pigerne truede han til at klæde sig af på webcam, ellers ville han sende intime fotos af hende til hendes venner og til politiet.

Retten dømte manden for blufærdighedskrænkelserne, for ulovlig tvang og for at ville udbrede de 20 film til andre, selvom efterforskningen ikke har godtgjort, at det rent faktisk skete. 

Han blev desuden dømt for at besidde 298 fotos og 456 film med seksuelle krænkelser af børn.

- Der er tale om en grov forbrydelse, hvor en voksen – en såkaldt ’groomer’ – opbygger tillid til børn og unge for at udnytte dem. Det er vigtigt, at man som barn og forælder er skeptisk overfor nye, ukendte venner på nettet – og siger nej, hvis nogen beder om nøgenbilleder eller film med seksuel aktivitet, siger anklager Niclas Trolle Klötzl.  

Retten idømte den førhen ustraffede mand et års ubetinget fængsel, forbud mod at kontakte børn under 18 år, erstatning på 75.000 kroner til ofrene og konfiskation af computere.

Manden ankede dommen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politibil nat

Politi søger vidner efter teenager blev stukket med kniv i nakken på Nørrebro

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

POLITI BAGSVÆRD3

Hundelufter overlever skudangreb nær sit hjem i Bagsværd

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere