Egedal: Nye rocker-naboer skaber frygt

Borgmesteren mener ikke, at kommunen har mulighed for at gribe ind

Landsbyen Toppevad ved Ganløse får nye beboere. Den berygtede rockergruppe Satudarah - Hollænderne fra helvede, som Berlingske kalder dem - er ved at flytte ind i et lejet hus i et industrikvarter.  Og de kommende beboere vækker ikke begejstring i byen.

- Hvis det er rigtigt, så er jeg meget utryg - især for vores unge mennesker i byen. Der er en del ballade herude, og hvis vi så skal have dem her, og de hverver de unge - det vil jeg have det rigtig skidt med, siger en af beboerne, Lene Wichmann til TV2 Lorry.

Flere borgere har kontaktet Egedals borgmester Willy Eliassen - men  han mener ikke, at der er meget at stille op.

-En kommune har tre ting, man kan gribe ind med - miljøloven, byggeloven og lokalplanen, og  hvis de tre ting er overholdt, så har en kommunen ingen magtmidler overhovedet - det er et privat forhold, siger han.

Satudarah er en forholdsvis ny gruppering blandt danske rockerorganisationer, og den har rod i Holland. I en stor artikel i Berlingske blev gruppen for få dage siden beskrevet som Hollænderne fra Helvede. Beskrivelsen kom, da politiet greb massivt ind på flere adresser i en sag, der handler om kidnapning, totur, drab og efterfølgende partering af en yngre mand.