Vision: Sådan vil Heino Knudsen forme regionen de næste fire år

De næste fire år skal Heino Knudsen styre Region Sjælland. TV 2 Lorry har bedt ham om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

Jeg glæder mig rigtig meget til, at vi i det nye Regionsråd nu kan tage fat på arbejdet.

Vi vil sætte en ny retning for Region Sjælland. Vi vil indfri de løfter, som vi gik til valg på.

 • Vi vil skabe et trygt og nært sundhedsvæsen. Vi skal i fremtiden kunne løse flere sundhedsopgaver tættere på vores borgere. Vi skal tænke nyt. Det gælder for eksempel også hvordan vi bruger vores lokale sundhedscentre. Vi skal så vidt muligt sikre vores borgere gode behandlinger, opfølgninger og undersøgelser lokalt – på den måde sparer vi patienter for lange, besværlige køreture.
   
 • Vi skal region og kommuner imellem bliver bedre til at koordinere omkring patientforløb og behandlinger. Vi skal sammen blive bedre til at forebygge indlæggelser på sygehusene og genindlæggelser af borgere. Det kan for eksempel være når et kommunalt akutteam, et sygehus og en praktiserende læge i fællesskab forebygger en indlæggelse eller forhindrer en genindlæggelse. 

Bedre hjælp til psykisk sårbare

Også når det gælder psykiatrien, skal vi blive bedre til at koordinere og styrke indsatsen mellem region og kommuner.

 • Vi skal hjælpe psykisk sårbare – og de unge sårbare – langt tidligere. Før de bliver psykisk sårbare. Vi har behov for at prioritere forebyggelse langt højere end det sker i dag. Vi skal kigge på, hvordan vi kan skabe flere nære tilbud og mere integreret psykiatri.
   
 • Jeg vil derfor også gerne have en konkret dialog med de 17 kommuner i Region Sjælland om, hvordan vi kommer afgørende videre med at forebygge indlæggelser og genindlæggelser, både på sygehusene og i Psykiatrien. 

Bedre arbejdsmiljø

Region Sjællands fundament er regionens 18.000 medarbejdere.

 • Medarbejderne udgør rygraden i vores sundhedsvæsen. Men arbejdsmiljøet på sygehusene er presset. Vi ved samtidig, at regionen oplever udfordringer med at rekruttere speciallæger og sygeplejersker.
   
 • Vi vil komme med en samlet plan for et forbedret arbejdsmiljø i Region Sjælland. Derfor opretter vi også et særligt politisk udvalg for arbejdsmiljø og rekruttering.
   
 • Vi skal lytte til de ansatte og deres faglige organisationer, hvis vi skal have en attraktiv region, som potentielle medarbejdere gerne vil søge til. 

Ordentlig internetforbindelse

Jeg er optaget af, at vi skal skabe lige muligheder for borgerne i Region Sjælland. Hvad enten det gælder lige adgang til sundhed, lige adgang til en ordentlig bredbåndsforbindelse eller muligheden for at tage en uddannelse.

 • Uden vækst og et erhvervsliv i konstant udvikling har vi heller ikke økonomien til at finansiere vores velfærd.
   
 • En hovedvej til gode muligheder i livet er uddannelse til vores unge. Uanset hvor man bor i Region Sjælland, skal man have mulighed for at tage en ungdomsuddannelse.

Forbindelse til Tyskland

Vi skal i Region Sjælland sætte endnu mere turbo på vores styrkepositioner. Blandt andet fødevarer og grøn energi. Også når det gælder samarbejdet i Greater Copenhagen, skal vi som region sætte et stærkt aftryk. Jeg glæder mig til arbejdet som formand for Greater Copenhagen i det nye år.

 • Femernforbindelsen til Tyskland, hvor byggeriet forventeligt går i gang i 2020 – ja måske allerede i 2019 – bliver en kæmpe gamechanger for hele Greater Copenhagen, ligesom Storebæltsbroen og Øresundsbroen har været tidligere.
   
 • Når tunnelen under Femern Bælt står færdig anslås det, at togtrafikken til Hamborg vil seksdobles. Det vil tage 2½ time at køre i tog fra København til Hamborg. På den måde bliver også hovedstaden og resten af Østdanmark forbundet til det europæiske kontinent. Der er ingen tvivl om, at det vil få stor betydning for væksten i Greater Copenhagen og det øvrige Danmark. 

Ovenstående er en klumme skrevet af Heino Knudsen

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere