V kræver genåbningsplan for Region Sjællands sundhedsvæsen

Venstre vil have lagt en klar plan for øvrige patienttyper i Region Sjælland.

Foto af Roskilde Sygehus. Foto: TV 2 Lorry - Morten Raarup

Snart begynder den gradvise genåbning af vores samfund, men i sundhedsvæsenet er der behov for en tydelig plan for genåbningen.

Det mener Venstre i Region Sjælland, som kræver en decideret genåbningsplan for alle de områder i sundhedsvæsenet, der også har været påvirket af nedlukningen.

- Vi bliver nødt til at være opmærksomme på, at vi ikke kun har coronapatienter. Vi er også nødt til at håndtere de mange andre patienter, som har brug for en behandling og i øjeblikket har fået udskudt deres behandlinger i flere måneder, siger Venstres Jacob Jensen, der er 2. næstformand for regionsrådet i Region Sjælland.

Venstres Jacob Jensen vil have lagt en plan, som sikrer, at øvrige patienter ikke behøver vente længere end nødvendigt på behandling.  Foto: TV 2 Lorry - Morten Raarup

I Venstre er der fortsat fuld opbakning til regeringens nedlukning af samfundet, som resulterede i, at færre blev smittede og indlagt med coronavirus end først frygtet.

Et skridt foran

Men i takt med at udviklingen i antallet af coronasmittede har været positiv, er Venstre klar til at få lagt en plan for øvrige patienttyper i Region Sjælland.

Læs også Nyeste corona-tal: Smittetal stiger igen

For selvom antallet af coronapatienter igen kan blusse op, er der ingen grund til, at ressourcer går tabt og andre patientgrupper må vente, så længe situationen er stabil.

- Vi skal være et skridt foran i forhold til sygdom og planlægning af alle andre vores patienter. Det er både ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt, at de selvfølgelig skal have behandling, lige så snart det kan lade sig gøre. Men det er også ud fra en økonomisk betragtning af, at vi ikke skal have en økonomisk pukkel, der ligger og venter på os i efteråret, hvis vi nu kan undgår det, siger Jacob Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik