Travl pinse på vejene: Især fredag bliver der tæt trafik

Rigtig mange kører i sommerhus i pinsen, derfor kommer der perioder med tæt trafik. Især fredag er travl på vejene, melder Vejdirektoratet.

Pinsen er lige om hjørnet, og i den forlængede weekend er der mange, der kører til sommerhuset for at slappe af. Derfor er der strækninger, hvor Vejdirektoratet forventer tæt trafik. 

Især i morgen - fredag d. 2. juni - mellem klokken 14-20 bliver der mange biler på enkelte strækninger. 

- Så er folk færdige med ugen og tager hjem fra arbejde, så det er en kombination af den normale myldretid og så dem, der skal på ferie, siger Jimi Nyrup, vagthavende i Trafikcentret hos Vejdirektoratet. 

Lørdag mellem klokken 10-14, hvor flere vender snuden mod sommerhusene, er der også risiko for tæt trafik og mindre kødannelser, og det samme gælder mandag mellem klokken 15-19, når folk tager hjem. Søndag står på normal trafik. Det skriver Vejdirektoratet. 

Færgetræk og motorvej

I vores område kan man i de nævnte tidsrum forvente tæt trafik på Holbækmotorvejen på hel strækningen fra Hovedstaden og mod Sjællands Odde, og det samme gælder Køge Bugt motorvejen i den sydlige ende ved Solrød og Køge.

- Der er vejarbejde på strækningen, og så er der pinsetrafikken oveni, siger Jimi Nyrup fra Vejdirektoratet.

For de bilister, der skal med færgen fra Sjællands Odde, er det en god idé at være i god tid, for Vejdirektoratet forventer færgetræk til og fra færgen.

- Der både dem, der skal i sommerhus på Sjællands Odde og de trafikanter, der skal videre med færgen til Jylland. Og det kan give forsinkelser og tæt trafik på strækningen ved færgen, siger Jimi Nyrup, vagthavende, Trafikcentret og fortsætter: 

- Vi forventer ikke meget trafik til færgen ved Hundested, der er selvfølgelig folk, der skal med færgen, men det bliver ikke så slemt som ved Sjællands Odde.

I Nordsjælland er der også sommerhustrafik mellem Hornbæk og Tisvildeleje. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere