Travl pinse på vejene: Især fredag bliver der tæt trafik

Rigtig mange kører i sommerhus i pinsen, derfor kommer der perioder med tæt trafik. Især fredag er travl på vejene, melder Vejdirektoratet.

Foto: TV 2 Lorry

Pinsen er lige om hjørnet, og i den forlængede weekend er der mange, der kører til sommerhuset for at slappe af. Derfor er der strækninger, hvor Vejdirektoratet forventer tæt trafik. 

Især i morgen - fredag d. 2. juni - mellem klokken 14-20 bliver der mange biler på enkelte strækninger. 

- Så er folk færdige med ugen og tager hjem fra arbejde, så det er en kombination af den normale myldretid og så dem, der skal på ferie, siger Jimi Nyrup, vagthavende i Trafikcentret hos Vejdirektoratet. 

Lørdag mellem klokken 10-14, hvor flere vender snuden mod sommerhusene, er der også risiko for tæt trafik og mindre kødannelser, og det samme gælder mandag mellem klokken 15-19, når folk tager hjem. Søndag står på normal trafik. Det skriver Vejdirektoratet. 

Læs også Distortion påvirker trafikken de kommende dage

Færgetræk og motorvej

I vores område kan man i de nævnte tidsrum forvente tæt trafik på Holbækmotorvejen på hel strækningen fra Hovedstaden og mod Sjællands Odde, og det samme gælder Køge Bugt motorvejen i den sydlige ende ved Solrød og Køge.

- Der er vejarbejde på strækningen, og så er der pinsetrafikken oveni, siger Jimi Nyrup fra Vejdirektoratet.

For de bilister, der skal med færgen fra Sjællands Odde, er det en god idé at være i god tid, for Vejdirektoratet forventer færgetræk til og fra færgen.

- Der både dem, der skal i sommerhus på Sjællands Odde og de trafikanter, der skal videre med færgen til Jylland. Og det kan give forsinkelser og tæt trafik på strækningen ved færgen, siger Jimi Nyrup, vagthavende, Trafikcentret og fortsætter: 

- Vi forventer ikke meget trafik til færgen ved Hundested, der er selvfølgelig folk, der skal med færgen, men det bliver ikke så slemt som ved Sjællands Odde.

I Nordsjælland er der også sommerhustrafik mellem Hornbæk og Tisvildeleje. 

Læs også Politiet efterlyser tyvepar, der stjal fra en kørestolsbruger

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik