Togfusion på vej

De to sjællandske lokalbaner bør samles i ét fælles selskab, som mere effektivt kan drive de ni lokalbanestrækninger, som sidste kørte med sammenlagt 10,4 millioner passagerer.

Det mener Trafikselskabet Movia, der i dag sender et forslag om at samle Lokalbanen og Regionstog i et fælles selskab i høring hos Region Hovedstaden og Region Sjælland.

- Begge selskaber står over for stigende krav til sikkerhed, miljø og kvalitet, begge har ambitiøse udviklingsplaner og står over for store reinvesteringer i infrastrukturen. De udfordringer kræver, at vi kan tiltrække folk med de rette kompetencer i en tid, hvor der sker rigtig meget inden for jernbanedriften med stor efterspørgsel efter folk. Det mener vi, at vi kan sikre gennem en fusion, som vil sikre, at vi kan opretholde og forbedre kvaliteten over for passagerne, siger Dorthe Nøhr Pedersen, der er direktør for Movia og bestyrelsesformand i både Regionstog og Lokalbanen til Frederiksborg Amts Avis.

Lokalbanen driver Hornbækbanen, Gribskovbanen, Frederiksværkbanen, Lille Nord og Nærumbanen, mens Regionstog står for driften af Odsherredsbanen, Lollandsbanen, Østbanen og Tølløsebanen. Movia er hovedaktionær i begge selskaber - og ejes igen af de to regioner og de sjællandske kommuner.

Det fælles selskab vil fra start få cirka 450 medarbejdere og transportere 10,4 millioner passagerer årligt i 58 togsæt.

Forslaget om at fusionere de to selskaber vil efter høring hos Region Hovedstaden og Region Sjælland kunne vedtages på de to baneselskabers generalforsamlinger senere på foråret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere