Stenbæk støtter Mette F: Produktivitetskrav skal væk

Region Sjælland har for andet år i træk sløjfet produktivitetskravet. og regionsrådsformanden mener, kravet burde droppes helt.

De hvide træsko på sygehus-gangene kan snart ikke løbe hurtigere.

Af samme grund bakker Venstres regionsformand i Region Sjælland Jens Stenbæk fuldt og helt op om socialdemokratiet, der er parat til at sløjfe effektivitetskravet på to procent til landets sygehuse næste år.

Det fortæller DR P4 Sjælland.

Risikerer efterregning

I Region Sjælland har et flertal i regionsrådet på andet år sløjfet produktivitetskravet på dets sygehuse, og Jens Stenbæk er opmærksom på, at det kan efterlade en ekstraregning i budgettet, som skatteborgerne i sidste ende skal finansiere:

- Det er den risiko vi løber ved at droppe produktivitetskravet, og det er vi bevidste om. Hvis man vil gøre noget nu for Folketingets side, så kan man jo sikre, at vi får finansiering til at drive sygehuset, også selvom der kommer en ekstraregning, siger Jens Stenbæk til P4 Sjælland.

Han mener derved ikke Dansk Folkepartis begrundelse for at afvise forslaget om at fjerne produktivitetskravet i 2018 holder. Til flere medier siger Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen, at der er indgået aftale om regionernes økonomi for 2018, og at man ikke kan bryde aftalen, hvis man som, parti anerkender aftalesystemet.

quote Det er jo 12 år i træk vi har fået det her krav, og der er en grænse for hvor længe, man kan bruge det samme styringsredskab

Jens Stenbæk, Venstre, regionsrådsformand, Region Sjælland

Har overlevet sig selv

Til det siger Jens Stenbæk:

- Hvis regionerne selv vælger at droppe produktivitetskravet, kan Folketinget godt afbøde de uheldige konsekvenser, det kan have for finansieringen af sundhedsvæsnet, ved at justere på økonomiaftalen med regionerne, siger Jens Stenbæk.

I stedet for at styre regionens sygehuse efter toprocents-kravet, har Region Sjælland valgt at styre efter de otte nationale mål, som regeringen selv har sat op til landets sygehuse. Det handler bl.a. om alt fra sammenhængende patientforløb til hurtig udredning og forbedret patientsikkerhed.

Jens Stenbæk mener at produktivitetskravet har overlevet sig selv.

- Det er jo 12 år i træk vi har fået det her krav, og der er en grænse for hvor længe, man kan bruge det samme styringsredskab, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere