Skandaleramt afdeling for brystundersøgelser lukker - flyttes til Roskilde

Region Sjælland reagerer på skandalen om de mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus og lukker afdelingen. I stedet åbner en ny i Roskilde.

Afdelingen for brystundersøgelser på Ringsted Sygehus lukker ned den 1. april, og en ny åbner på Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Samtidig overgår ansvaret og ledelsen til hospitalet i Roskilde.

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Beslutningen sker, efter der på brystafdelingen på Ringsted Sygehus er blevet konstateret alvorlige fejl og mangelfulde brystundersøgelser for flere hundrede kvinder.

De mangelfulde brystundersøgelser fandt sted på Ringsted Sygehus i perioden marts 2013 til 24. maj 2017.

- Vi har handlet politisk på den ulykkelige sag om mangelfulde brystundersøgelser, fra det øjeblik vi fik kendskab til sagen, og nu udmønter vi et væsentligt skridt i vores 7-punktsplan: Lukning i Ringsted og opbygningen af den nye afdeling i Roskilde, siger regionsrådsformand Heino Knudsen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Medarbejdere, ledere og Regionsrådet arbejder hver dag målrettet for, at alle patienter får de korrekte undersøgelser for brystkræft i Region Sjælland - og at de føler sig i trygge hænder.

Region Sjælland skriver, at der gennemføres et såkaldt 360 graders gennemsyn af vejledninger, retningslinjer og arbejdsgange, inden den nye afdeling for brystundersøgelser åbner i Roskilde.

Det sker blandt andet med rådgivning fra Sundhedsstyrelsen.

- Vi styrker samtidig dialogen med de praktiserende læger omkring henvisningerne til brystundersøgelser ved mistanke om brystkræft. Vi vil også inddrage Dansk Brystkræft Organisation og Kræftens Bekæmpelse i opbygningen af den nye afdeling, siger Heino Knudsen.

Beslutningen om at lukke afdelingen i Ringsted og flytte den og ledelsesansvaret til Roskilde blev truffet på et møde i regionen mandag. Det skete som opfølgning på den 7-punktsplan, regionen iværksatte i kølvandet på skandalen.

Regionsrådets 7-punktsplan blev vedtaget i februar 2019.

Den såkaldte 7-punktsplan indeholder følgende:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

20170831-133307-L-1920x1278we

Se kortet: Her er der igen rent vand i hanen til over 52.000 borgere

ipiccy_image

playKan hjemmearbejdet mærkes i skuldre og led? Her er fire øvelser fra fysioterapeuten

20200413-165258-A-1920x1281we

Udskudte operationer i hovedstaden skal afvikles inden sommer

20171010-125558-L-1920x1281we

Forureningskilde fundet på Frederiksberg - nu ledes der efter endnu en

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere