Regionrådsformand: Uacceptabel praksis på Intensivt afsnit

Også Regionrådsformand Jens Stenbæk, Venstre, er meget overrasket over den praksis, som har fundet sted på Intensiv afdeling i Køge

Et hårdt presset sygehuspersonale på intensivafdelingen på Køge Sygehus har dagligt skruet op for den beroligende medicin til patienterne. Ofte har de gjort det for at få tid til at kunne tage sig af andre opgaver.

Det fremgår af et påbud fra Arbejdstilsynet sendt til Køge Sygehus 8. juni i år.

Af rapporten fremgår det også, at personalet har gjort det, selv om de ved, at det strider mod de retningslinjer, der findes på området og kan føre til længere indlæggelsestider.

Jens Stenbæk, regionsrådsformand for Region Sjælland, har først fået kendskab til den anvendte praksis i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten fra Arbejdstilsynet.

- Det er en uacceptabel praksis. Det er sygehusledelsens opgave at sikre, at både patientbehandling og arbejdsmiljø er i orden. Jeg forventer, at sygehusledelsen på Sjællands Universitetshospital hurtigst muligt tager hånd om problemet og får det løst. Jeg noterer mig da også, at sygehusledelsen har meldt ud, at der er sat en stopper for denne praksis. Der må ikke skabes tvivl om, at sygehusene i Region Sjælland leverer behandling af høj kvalitet og er patientsikre. Det skal naturligvis også fortsat gøre sig gældende på Sjællands Universitetshospital, siger Jens Stenbæk.

- Det er jo sådan noget, der ikke må ske af hensyn til patienterne, siger ledende oversygeplejerske Dorthe Brun Jacobsen til DR P4 Sjælland.

Hun erkender, at man i de travle perioder er nødt til at skrue op for den beroligende medicin til intensivpatienterne.

- Men når det er sagt, så må man også sige, at det er en del af en behandling, der er i gang i forvejen. Det er ikke sådan, at vi bedøver en vågen patient. Det er noget, vi skruer op og ned for, siger hun.

Tidligere er den øgede brug af beroligende medicin er blevet indberettet som en "utilsigtet hændelse". Men den slags bliver ikke indberettet længere, fremgår det af Arbejdstilsynets rapport.

Den øgede brug af beroligende medicin er sket på trods af, at man i dag anbefaler, at intensivpatienter er vågne.

- Konsekvenserne af at bruge mere beroligende medicin er længere respiratortid, længere indlæggelsestid på intensivafdelingen og længere samlet indlæggelsestid, siger overlæge Ove Gaardboe fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed:

Vicedirektør på Sjællands Universitetshospital, Beth Lilja, lover ifølge DR P4 Sjælland, at der bliver sat en stopper for den øgede medicinering.

- Det er klart, det duer ikke. Det skal vi holde op med. Det er ikke acceptabelt for patienterne.

Udtalelsen faldt i et interview til DR Sjælland i sidste uge. Siden har vicedirektør Beth Lilja modereret sine udtalelser over for DR Nyheder.

- Det lille ekstra drys beroligende medicin, som de har fået, det er ikke noget, der har skadet patienterne. Det foregår ikke længere på daglig basis, og vi har sat en masse ting i værk, som reducerer travlhed, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere