Region sløjfer drop in-vaccination efter kø-koks

Tilslutningen til at blive vaccineret i Region Sjælland har været så stor, at borgere i den kommende periode skal bestille tid for at blive vaccineret.

Vanccinationskøen har mandag været lang flere steder i Region Sjælland, og det får nu regionen til at sløjfe muligheden for at troppe op til vaccination uden tidsbestilling. 

Det oplyser Trine Holgersen, der er direktør for det nære sundhedsvæsen og ansvarlig for vaccinationsindsatsen i Region Sjælland, til TV 2 Lorry.

- Vi dropper ”drop in” for en kortere periode, for at sikre at folk kan komme til, når de forventer at komme til, siger Trine Holgersen.

I den kommende tid skal borgere i Region Sjælland altså bestille tid for at blive vaccineret.

- Den store tilslutning viser en stor interesse for at få stikket. Det vil vi gerne imødekomme, men det er vigtigt, at man kan regne med aftalen og den tid, man bestiller.

Hvornår ”drop in”-muligheden bliver genindført, ved Trine Holgersen endnu ikke.

Mandag har der været overordentligt travlt i blandt to vaccinationscentre i Roskilde Kommune.

Her har borgere måtte vente længe på at få et stik i overarmen mod coronavirus.

- Vi har oplevet et kæmpe pres, og det er vi glade for. Men borgerne skal også have en oplevelse af, at det kører, og man derfor ikke skal stå lang tid i kø, siger hun til TV 2 Lorry.

Trine Holgersen fortæller, at man generelt i Region Sjælland har oplevet en stor vaccinationstilslutning, men at tilslutningen er blevet større, efter at det søndag aften blev meldt ud, at det tredje vaccinestik blev fremrykket for personer over 40 år.

- Vi har oplevet, at der i rigtig mange vaccinationscentre er mange, der er kommer uden tidsbestilling. Det har været med til, at folk ikke er kommet ind til deres planlagte tid, siger hun til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi har forsøgt at dele køerne op i dem, der havde bestilt tid og dem, der ikke havde. Så folk ikke skulle vente forgæves.

Folk gik forkert

Derudover fortæller Trine Holgersen, at der i Roskilde også er opstået kø, fordi folk har byttet rundt på vaccinationsstedet i Roskilde Kongrescenter og vaccinationscentret i Skalstrup udenfor Roskilde, og flere borgere derfor er mødt op ved de forkerte vaccinationssted.

- Det er derfor vigtigt, at man sikrer sig, hvor man har bestilt tid, inden man møder op.


Trine Holgersen oplyser, at regionen løbende vil frigive nye vaccinationstider på vacciner.dk. De næste tider vil blive frigivet tirsdag klokken 09.00.

Det er mindre end en uge siden, at vaccinationscenteret genåbnede i Roskilde Kongrescenter. Se eller gense indslaget nedenfor. 

Kort nyt.