Region Sjælland og Kræftens Bekæmpelse danner fælles front mod rygning

Region Sjælland indgår partnerskab med Kræftens Bekæmpelse om Røgfri Fremtid.

Knap hver fjerde borger i Region Sjælland ryger, og det er alt for mange, mener regionen, som nu har valgt at indgå i partnerskabet Røgfri Fremtid med Kræftens Bekæmpelse.

Her er den fælles vision et røgfrit Danmark i 2030, og målet er et samfund, hvor ingen børn og unge ryger, og hvor færre end fem procent af den voksne befolkning ryger.

- Region Sjællands partnerskab om Røgfri Fremtid betyder, at vi nu forstærker indsatsen for, at færre sjællændere vil rammes af kræft og andre tobaksrelaterede sygdomme i fremtiden, siger formand for Udvalget for Sundhed for Alle, Per Nørhave, i en pressemeddelelse.

Målrettet forebyggelsesstrategi

Region Sjælland vil styrke fokus på, at borgernes møde med sundhedsvæsenet bliver en anledning til at tale om rygestop.

Som det nyeste initiativ til rygestop lancerer Region Sjælland 1. november 2018 videomateriale om rygestop på Helbredsprofilen.dk, hvor borgerne kan få inspiration til at tackle deres sygdom og forbedre deres sundhed.

- Region Sjælland har besluttet at lave en målrettet forebyggelsesstrategi, og partnerskabet om en røgfri fremtid er del af det, fortæller Per Nørhave.

Behov for at stå sammen

Aftalen er desuden et tydeligt signal om, at der er behov for, at mange partnere går sammen og deler viden og erfaringer, hvis det skal lykkes at hjælpe borgerne af med tobakken og dermed styrke sjællændernes sundhed.

Også hos Kræftens Bekæmpelse glæder man sig over, at Region Sjælland nu er en del af partnerskabet.

- Region Sjælland har en central og bred kontakt med mennesker gennem hele livet og en særlig position til at forebygge rygning og gøre det nemmere at holde op. Vi glæder os meget til samarbejdet i Røgfri Fremtid, siger forebyggelseschef Mette Lolk Hanak.

Partnerskabet Røgfri Fremtid består af en lang række meget forskellige partnere, som eksempelvis dagligvarekæder, Roskilde Festival, Roskilde Kommune og Guldborgsund Kommune.

Fakta om rygere i Region Sjælland

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere