Region Sjælland lukker coronaafsnit

Fra den 1. juni lukker Region Sjælland beredskabet for covid-19, og dermed går sygehusene tilbage til at håndtere corona-patienter som en del af den normale drift.

Der er ikke meget corona at spore på hospitalerne længere. I hvert fald ikke hvis man spørger Region Sjælland.

Her har de nemlig besluttet at udfase deres corona-beredskab fra den 1. juni. Det skyldes, at antallet af indlagte patienter med corona på sygehusene i Region Sjælland er lavt. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse. 

- Selv om sygehusene går tilbage til normaldrift, vil patienter med covid-19 stadigvæk blive forsvarligt behandlet. I stedet for at indlægge covid-patienterne på særskilte covid-afsnit, bliver de fra 1. juni indlagt på de medicinske afdelinger ligesom for eksempel patienter med alvorlig influenza, siger Leif Panduro Jensen, der er koncerndirektør i Region Sjælland.

Da Region Sjælland havde flest patienter indlagt med corona i januar måned, var flere end 180 indlagt, heraf 20 på intensiv. Torsdag var der 20 patienter indlagt med corona på regionens sygehuse.

Klar til at gå i beredskab

Skulle det ske, at corona igen får hårdt fat, er sygehusene klar til på kort tid at vende tilbage til corona-beredskabet.

- Vi kan aktivere beredskabet og etablere flere senge på 72 timer. Vi følger pandemien, og hvordan den udvikler sig, og vi holder øje med myndighedernes og vores egne registreringer, så vi er klar til at reagere, hvis det bliver nødvendigt, siger Leif Panduro Jensen.

Lukningen af corona-beredskabet er endnu et skridt tilbage til normal drift. Det betyder, at regionens sygehuse blandt andet fortsætter med at behandle de patienter, der har fået udsat deres tider som følge af pandemien.