Region opfordrer alle over 65 år til at tage imod gratis influenza-vaccination

Dødeligheden for covid-19 stiger markant, hvis man samtidig får almindelig influenza. Derfor gør Region Sjælland i år en særlig indsats for, at flere borgere bliver vaccineret imod influenza.

Sig ja til influenza-vaccination - det er en rask beslutning.

Sådan lyder opfordringen i den landsdækkende kampagne, Sundhedsstyrelsen har lanceret.

I forlængelse af den landsdækkende indsats har Region Sjælland iværksat en række regionale tiltag, der skal sikre øget tilslutning til vaccinen.

 - Influenza er en virusinfektion, der kan ramme alle. Ældre og andre sårbare borgere er særligt udsatte, og hvis man samtidig bliver ramt af covid-19, kan det være dødeligt, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

- Derfor vil jeg opfordre alle over 65 år til at tage imod tilbuddet om influenza-vaccination. Jeg vil samtidig opfordre de pårørende til at gøre deres forældre og bedsteforældre opmærksom på tilbuddet. 

 

Udvidet med vaccination mod pneumokokker

I 2020 har Folketinget, som konsekvens af Corona-pandemien, vedtaget, at alle borgere på 65 år og derover også skal tilbydes gratis vaccination mod pneumokokker, som blandt andet kan forårsage meningitis, blodforgiftning og lungebetændelse.

Tilbuddet gælder også andre risikogrupper. Vaccination mod pneumokokker skal tages over flere omgange hos egen læge.

Også mulighed for vaccination på sygehuset 

Som noget nyt kan patienter og borgere i risikogrupperne i Region Sjælland blive vaccineret i nogle af sygehusenes ambulatorier, når de alligevel er til ambulant kontrol​.

- I år er det ikke en almindelig influenza-sæson, vi går ind i. I forvejen kan influenza være dødelig for særligt sårbare grupper, men i år kommer risikoen for covid-19 oven i. Den ekstraordinære situation kræver ekstraordinære tiltag, og vi gør alt for, at regionens borgere så let som muligt kan blive vaccineret.

- Samtidig intensiverer vi indsatsen for, at alt sundhedspersonale også bliver vaccineret, blandt andet for at de ikke skal smitte borgere og patienter, siger Britta Ortiz Echeverria, lægelig chefkonsulent i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, i pressemeddelelse.

Danmark har en målsætning om, at mindst 75 procent af borgerne i risikogrupperne bliver vaccineret, sådan som Verdenssundhedsorganisationen WHO anbefaler det.

For at nå så mange som muligt, er der iværksat en lang række landsdækkende og regionale initiativer, som skal beskytte borgerne mod både influenza og covid-19.

Influenza-vaccination er gratis til og med 15. januar. Derefter skal man selv betale. Vaccination mod pneumokokker er gratis - også efter 15. januar.

Nedenfor kan du læse mere om mulighederne for vaccination:

Er du 65 - 84 år, og har du IKKE symptomer på COVID-19, kan du:

Er du 65 + og HAR symptomer på COVID-19, kan du:

Er du 85 år +, kan du:

Tilhører du en af de øvrige risikogrupper, og lider du for eksempel af en eller flere kroniske sygdomme (uanset alder), kan du:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Brøndby har før høj coronasmitte.

playKrav om test på lokal skole skal bremse smitten i Brøndby

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

20200809-122425-L-1920x1279we

Smitte med særlig coronavariant fundet i Herlev - nu er boligområde sat under lup

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere