Region klar til at ansætte mindst 200 ukrainske flygtninge

Allerede nu er Region Sjælland klar til at ansætte ukrainske flygtninge.

I Region Sjælland venter man med åbne arme på de ukrainske krigsflygtninge, som i stigende grad forventes at krydse grænsen til Danmark.

Det står klart, efter regionen allerede nu har valgt at tilbyde ansættelse til mindst 200 ukrainske flygtninge.

Muligheden for at flygtningene fra Ukraine kan arbejde i Danmark sker i forbindelse med, at en særlov på området bliver vedtaget, som giver ukrainere samme rettigheder som EU-borgere, der arbejder i landet.

Planen om en sådan særlov blev præsenteret allerede for fire dage siden af udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) på et pressemøde.

- Vi forestiller os en særlov, som meget hurtigt giver ukrainerne en opholdstilladelse og adgang til det danske arbejdsmarked, ligesom alle andre mennesker i Danmark har – og som alle EU-borgere i øvrigt også har, sagde ministeren og tilføjede:

- Det bliver ikke sådan, at opholdstilladelsen bliver betinget af, at man har bestemte løn- og arbejdsvilkår.

Servicejob uden sprogkunnen

I Region Sjælland har man allerede gjort sig tanker om ukrainere i arbejde, og her står man klar med mere end 200 jobs, som vil blive oprettet og målrettet til de ukrainske flygtninge, oplyser de i en pressemeddelelse.

- Region Sjælland er en stor virksomhed med over 20.000 ansatte, og vi skal naturligvis hjælpe, når Folketinget har åbnet muligheden for, at flygtninge kan tage arbejde umiddelbart efter ankomst til Danmark, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

De jobs, som regionen står klar med, er såkaldte servicejobs, som hverken kræver, at medarbejderen taler dansk eller har en særlig autorisation.

Ansættelse af flygtninge vil blive koordineret med kommunerne og deres jobcentre, og det kræver, at det bliver muligt at ansætte flygtninge, der opholder sig i Danmark på turistvisum.

Hjælp i sundhedsvæsenet

Foruden jobhjælp til krigsflygtningene står regionen også klar med hjælp fra sundhedsvæsenet.

Derfor har Region Sjælland i samarbejde med de nationale myndigheder iværksat flere sundhedstiltag, som er rettet mod både herboende ukrainere og ukrainske flygtninge.

Det tæller både en vurdering af deres helbred i en sundhedsklinik ved grænsen i Rødby Havn, ligesom en telefonisk hotline skal hjælpe ukrainere med at blive henvist til yderligere hjælp i psykiatrien - eksempelvis til krisesamtaler.

- Det er en stor tragedie, der i øjeblikket finder sted i Ukraine. Regionsrådets tanker er hos det ukrainske folk i den svære situation, de befinder sig i. Vi vil i Region Sjælland forsøge at hjælpe både ukrainske flygtninge og herboende ukrainere så godt som muligt ved at stille vores sundhedsvæsen til rådighed i det omfang, der er behov, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Samtidig forbereder regionen sig på, at nogle ukrainske flygtninge kan have behov for indlæggelse på et hospital.

I pressemeddelelsen står det også klart, at regionen vil afvikle investeringer fra Rusland og Belarus eller investeringer, som de to lande er affilieret med, hvis regionen ellers har sådanne.

Det tyder intet på indtil videre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik