Region klar med nye vaccinationscentre til 14.000 borgere om dagen - her ligger de

Region Sjælland tager nu de første seks store vaccinationscentre i brug, som skal vaccinere 14.000 borgere om dagen, når der leveres tilstrækkeligt med vacciner til det.

Der bliver nu skruet ekstra op for indsatsen med at få vaccineret borgerne i Region Sjælland mod coronavirus.

Regionen flytter i den kommende uge seks af dens vaccinationscentre ind i nye lokaler med faciliteter og adgangsforhold til at vaccinere 14.000 borgere dagligt, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

De seks nye vaccinationscentre er placeret ved de seks mest folkerige kommuner, som tilsammen tæller 52,9 procent af borgerne i regionen.

Det drejer sig om byerne Næstved, Roskilde, Slagelse, Nykøbing F., Herfølge og Holbæk.

Yderligere 11 centre fordeles i de resterende kommuner, hvor placeringerne er fundet og vaccinationscentrene er klar, så snart regionen modtager flere vacciner.

- Vi er klar til at vaccinere mange flere borgere, end leverancerne tillader det nu. Så vi glæder os til, at vi får et højere antal vacciner, så vi kan komme i gang med at vaccinere endnu flere borgere og byde velkommen i alle 17 vaccinationscentre. Der er vi desværre ikke endnu, men vi ønsker at gøre det nemt for alle borgere at blive vaccineret mod covid-19, og derfor vil vi være til stede i alle regionens kommuner, så snart det er muligt, siger Heino Knudsen (S), der er regionsrådsformand i Region Sjælland, i pressemeddelelsen.

Vaccinationscenter allerede indviet i Næstved 

Region Sjælland kunne allerede fra i går onsdag byde borgerne indenfor i vaccinationscenteret i Arena Næstved, og henover næste uge tages de nye lokaliteter i brug i den nævnte rækkefølge med Roskilde, Slagelse, Nykøbing F., Herfølge og Holbæk.

Her kan borgere fra hele regionen, der har fået en invitation i e-Boks eller brev, bestille tid til at blive vaccineret.

Regionen oplyser, at dens plan for vaccination har til formål at sikre, at der både tages højde for nærhed og social ulighed samtidig med, at forholdene er sundhedsmæssigt forsvarlige, og vaccinespild undgås.

Planen følger den overordnede vaccinationsplan fra Sundhedsstyrelsen, som skal sørge for, at de mest udsatte og sårbare borgere i forhold til covid-19 bliver vaccineret først.

Niels Hörup, der er borgmester i Solrød Kommune og formand for KKR Sjælland, udtaler i pressemeddelelsen, at man fra kommunernes side er glade for, at der bliver åbnet vaccinationscentre i alle regionens 17 kommuner.

- Den nærhed er vigtig for at skabe tryghed for borgerne og for at gøre det nemmere for alle at blive vaccineret. Vi har allerede oplevet, hvor vigtig nærhed har været ved vaccination af beboerne på plejecentrene, hvor mobile enheder kom ud til beboerne. Uden dem, havde det været vanskeligt at få vaccineret vores allermest udsatte borgere på plejecentrene, siger Niels Hörup.

- Vi har haft et godt samarbejde med regionen om indsatsen, og det har været vigtigt for os, at vaccinationsstederne bliver etableret i gode lokaler og på steder, som giver mening for kommunernes borgere, siger Niels Hörup.

Samarbejde vigtigt mellem region og kommuner

Der er mange hensyn, der skal tages, ved etableringen af et vaccinationscenter, og et godt samarbejde mellem kommunerne og regionen er derfor en hjørnesten i den velfungerende vaccinationsindsats, lyder det i pressemeddelelsen.

- Vores ambition om at tilbyde vaccination så tæt på borgerne som muligt er helt afhængig af et godt samarbejde med de involverede kommuner. Kommunerne har gjort et stort stykke arbejde med at finde egnede lokaliteter og stille dem til rådighed for denne meget vigtige samfundsopgave, som vaccinationsindsatsen er, siger regionrådsformand Heino Knudsen.

Udsigt til større nærhed

På sigt er det ambitionen at brede vaccinationstilbuddet endnu længere ud, så ingen borgere får mere end 20 kilometer til nærmeste vaccinationsmulighed. Det er planen for fase tre, som er den sidste af tre faser i regionens plan for vaccination.

Før det kan blive en realitet, så kræver det dog først og fremmest et meget større antal vacciner, og vacciner der er nemmere at håndtere og transportere end de nuværende, så det bliver muligt at involvere private leverandører såsom apoteker og praktiserende læger. Det vil på nuværende tidspunkt føre til for stort et spild af vacciner.

Tider til vaccination bliver åbnet løbende til de prioriterede målgrupper på vacciner.dk i takt med, at der leveres vacciner til Danmark. Man kan først bestille en tid til vaccination, når man har fået besked i eBoks eller brev.

Du kan læse mere om vaccinationscentre og hele vaccinationsindsatsen i Region Sjælland på www.regionsjaelland.dk/vacciner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Lis 1

I dag åbner Lis sin frokostrestaurant: - Min mave bobler over af sommerfugle

20201028-120811-L-1920x1280we (1)

playEndelig: Skoler og erhvervsliv i Ishøj får lov til at genåbne

astrazeneca

Danmark forsøger at bytte AstraZeneca-vacciner med Pfizer hos andre lande

distortion

Stor københavnsk gadefest aflyser for andet år i streg

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere