Politi advarer mod nyt SMS-svindelnummer

Energiselskabet SEAS NVE opkræver ikke penge via sms, lyder det fra politiet, der advarer mod nyt svindelnummer.

Det sjællandske energiselskab SEAS NVE er begyndt at opkræve penge via sms. Det er i hvert fald det, mange af selskabets kunder oplever lige nu, men der er tale om et svindelnummer, og politiet slår nu alarm.

- Det er et klokkerent forsøg på bedrageri, lyder det fra kommunikationsansvarlig Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Han oplyser, at politiet mandag fik en anmeldelse fra SEAS NVE, efter at flere kunder havde henvendt sig til selskabet om sms'erne.

 Det er en ny model, som vi ikke har set før. Men bedrageres veje er uransagelige.

I sms’en fremgår et kontonummer, som kunderne bedes indbetale et beløb til. Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi har endnu ikke selv set SMS'en og kan derfor fortælle præcist, hvordan teksten er udformet.  

- Men vi vil selvfølgelig advare mod at indbetale pengene. SEAS NVE indkræver ikke penge via sms, og det ville være ærgerligt, hvis nogen faldt i. SEAS NVE er et stort selskab med mange kunder, så der er en stort risiko for, at mange kan komme galt afsted, siger han til TV 2 Lorry. 

- Det er nyt, at man forsøger at opkræve penge via en sms med direkte indbetalingsinfo. Det er en ny model, som vi ikke har set før. Men bedrageres veje er uransagelige, lyder det fra Carsten Andersen. 

SEAS NVE gør selv opmærksom på svindelnummeret selskabets facebookside. Her skriver selskabet blandt andet:

'Hvis du har åbnet sms’en på din mobiltelefon, skal du endelig ikke besvare den eller indbetale beløbet. Hvis du allerede har indbetalt et beløb til kontonumret, skal du kontakte politiet. Du må meget gerne videresende sms’en til os på kommunikation@seas-nve.dk.' 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere